Aerul, solutia pentru criza mondiala a apei

Canadienii au dezvoltat o tehnologie inovativa care va produce apa din aer.
apa din aer
Acesta este raspunsul lor la problema globala a lipsei de apa. Transformat in apa, aerul constituie resursa inepuizabila prin care cererea de apa a populatiei ar putea fi acoperita, anunta un grup de cercetatori din Canada.

„The WaterMill” (moara de apa) reprezinta un dispozitiv de colectare a apei din atmosfera, care condenseaza vaporii de apa si ii purifica, scrie cotidianul „The Guardian”.

Printr-un filtru, dispozitivul atrage aerul umed din atmosfera, care este condus printr-un sistem de racire, unde, prin condensare, se transforma in picaturi de apa. Acestea trec printr-un filtru special de carbon si sunt sterilizate cu raze ultraviolete, devenind apa potabila.

Sistemul inovativ poate fi ansamblat in orice gospodarie, generand destula apa pentru necesitatile familiei.

Alternativa la apa imbuteliata

Inventatorii, care s-au grupat sub numele de „Element Four”, spun ca sistemul lor este alternativa la apa imbuteliata, care reprezinta „o catastrofa ecologica”. Numai in SUA consumatorii investesc in fiecare an 11 miliarde de dolari pentru 30 miliarde de litri de apa imbuteliata.

Potrivit autoritatilor americane de mediu, 250.000.000 de litri de petrol se consuma anual doar pentru a fabrica peturile pentru apa din magazine, cand aceeasi cantitate ar putea fi folosita la alimentarea unui numar de 100.000 de masini, timp de un an.

Dispozitivul va fi comercializat, incepand din primavara anului viitor, in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Japonia si Italia. Acesta va costa circa 1.200 de dolari.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente