Este planeta cuprinsa de un haos climateric?

De decenii intregi, oamenii de stiinta vorbesc despre schimbarile climaterice de pe planeta noastra, totul culminand cu consacrarea unui nou concept, acela de incalzire globala. Aceasta ar fi vinovata de masive inundatii, de temperaturi extreme, de secete indelungate, de incendii devastatoare etc. Se pierde din vedere ca aceste fenomene exista de cand lumea. Joaca de-a…

Citește mai departe
Agricultura bio ?i exploatarea gazului natural în jude?ul Suceava ar putea atrage investitori din Kazahstan

Agricultura bio si exploatarea gazului natural in judetul Suceava ar putea atrage investitori din Kazahstan

Investitori din Kazahstan s-au aratat interesati de agricultura bio si de exploatarea resurselor de gaze naturale din judet, a declarat presei, luni, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, la intoarcerea dintr-o vizita efectuata la sfarsitul saptamanii trecute in Kazahstan. Nechifor a spus ca, la Astana (capitala Kazahstanului – n.r.), a avut intalniri cu mai…

Citește mai departe
Premierul ?i Ministrul Mediului, la Conferin?a R20 despre energie ?i sustenabilitate

Mariana Campeanu: Majoritatea tintelor asumate de Romania in cadrul strategiei Europa 2020 nu vor fi atinse

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat luni ca aproape toate obiectivele nationale asumate de Romania in cadrul strategiei Europa 2020 pentru crestere inteligenta, ecologica si favorabila incluziunii sociale nu vor putea fi atinse din cauza crizei mondiale si a instabilitatii economiei autohtone. ‘Aproape toate tintele asumate de Romania in cadrul strategiei Europa 2020 nu vor…

Citește mai departe

Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse

Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse din aceasta zona, una asemanatoare poate cu cea a inarmarilor din timpul razboiului rece. Desi disputa este inceputa doar cu cativa ani in urma, Moscova manifesta interesul cel mai sporit pentru a ocupa zona in cauza,…

Citește mai departe

Jatropha este arbustul pe care Ovidiu Tender vrea sa-l cutive in Africa. Din semintele jatropha Tender vrea sa obtina petrol.

Jatropha este arbustul pe care Ovidiu Tender vrea sa-l cutive in Africa. Din semintele jatropha Tender vrea sa obtina petrol. Dupa ce a concesionat perimetre mari de teren in Africa (Senegal si Gambia) pentru explorarea si exploatarea de zacaminte naturale Ovidiu Tender a considerat ca e bine sa investeasca pe continentul african si in agricultura….

Citește mai departe

Africa de Sud a renuntat la planul de combatere a incalzirii climatice, pentru cresterea economica

Africa de Sud, tara cu cele mai mare emisii de gaze cu efect de sera de pe continentul negru, a abandonat un plan ambitios de lupta impotriva incalzirii climatice, alegand in schimb sa favorizeze cresterea economica, afectata de criza mondiala si de lipsa energiei, potrivit AFP. Guvernul, care a fost inlocuit aproape integral dupa alegerile…

Citește mai departe

Avem mai multi oameni infometati in intreaga lume, decat am avut in istoria omenirii

„Distributia estimativa a subnutritiei in 2009 (milioane) si nivelul cresterii acesteia din 2008 (%)” Dupa decenii in care s-a luptat impotriva infometarii globale, in ultimii ani s-a constatat o crestere precipitata privind numarul oamenilor flamanzi, in intreaga lume. Kostas Stamoulis, Secretarul General al Committee World Feed Security (Comitetul Securitatii Hranei Globale) spune categoric, ” avem…

Citește mai departe

Criza mondiala loveste si in gunoaie

Reducerea consumului la nivel mondial, pe fondul crizei economice, are ca efect diminuarea cantitatii de deseuri.Cantitatea de deseuri generate a scazut cu 10% in primele trei luni ale acestui an in intreaga lume. Criza economica a determinat o scadere a consumului, fapt pentru care cantitatea de deseuri s-a redus cu pana la 10%, potrivit unui…

Citește mai departe

Criza mondiala opreste „morile de vant” din Spania

Un raport recent arata ca in Spania, lider mondial in domeniul energiilor alternative, sunt inchise tot mai multe parcuri eoliene. Deconectarea are loc in conditiile in care centralele de vant produceau prea multa energie. Acum, reducerea drastica a consumului din cauza opririi a tot mai multi consumatori, le afecteaza direct. Centralele eoliene sunt primele care…

Citește mai departe

Mediul, lasat deoparte de economiile occidentale

Planurile de relansare a cinci tari occidentale, SUA, Germania, Franta, Marea Britanie si Italia, nu prevad o protectie suficienta pentru mediu, arata un studiu al World Wide Fund for Nature, publicat cu ocazia summit-ului G20. Germania si SUA stau ceva mai bine. „In cel mai bun caz, investitiile verzi ale planurilor de relansare ajung la…

Citește mai departe

Sotia lui Jacques Cousteau, ambasador al Deltei

Francine Cousteau, specialisti ai zonei si personalitati publice au solicitat Parlamentului European sprijin pentru salvarea Deltei Dunarii. Cel mai bun proiect de mediu dedicat rezervatiei va fi recompensat, anual, cu Premiul „Jacques Yves Cousteau”. Francine Cousteau (mijloc) s-a alaturat romanilor din toate structurile care s-au declarat prietenii Deltei De ce se mai vaneaza in Delta…

Citește mai departe

Aerul, solutia pentru criza mondiala a apei

Canadienii au dezvoltat o tehnologie inovativa care va produce apa din aer. Acesta este raspunsul lor la problema globala a lipsei de apa. Transformat in apa, aerul constituie resursa inepuizabila prin care cererea de apa a populatiei ar putea fi acoperita, anunta un grup de cercetatori din Canada. „The WaterMill” (moara de apa) reprezinta un…

Citește mai departe

Harta lumii in 2030

Centrul Australiei si statul american Oklahoma ar putea fi abandonate, iar populatia se va refugia in Antarctica, avertizeaza cercetatorii britanici. Antarctica va fi populata cu refugiati pana in anul 2030, iar Jocurile Olimpice se vor desfasura exclusiv in spatiul virtual, arata cateva scenarii exotice despre consecintele incalzirii globale. Aceste perspective radicale au fost elaborate de…

Citește mai departe

Cheia-sistem ecologic pentru viitor

In plina criza mondiala a apei potabile, Romania vine pe piata interna si internationala cu o „comoara”: izvorul Zaganu, din Muntii Ciucas, furnizor al apei minerale naturale „Keia”. Calitatea exceptionala a apei minerale imbuteliate la fabrica din statiunea Cheia, inalta puritate si virtutile terapeutice ale apei minerale „Keia”, si contextul natural din care provine apa…

Citește mai departe