Criza mondiala loveste si in gunoaie

Reducerea consumului la nivel mondial, pe fondul crizei economice, are ca efect diminuarea cantitatii de deseuri.Cantitatea de deseuri generate a scazut cu 10% in primele trei luni ale acestui an in intreaga lume.
gunoaie
Criza economica a determinat o scadere a consumului, fapt pentru care cantitatea de deseuri s-a redus cu pana la 10%, potrivit unui raport al Institutului pentru materii prime, Cyclope. Din acest punct de vedere, marii perdanti ai crizei sunt companiile de reciclare a deseurilor.

Peste patru miliarde de tone de deseuri menajere si industriale au fost generate in lume la nivelul anului 2006. China ocupa primul loc in lume la acest capitol, urmata fiind de Statele Unite si de Europa.

Germania, campioana la reciclat

La nivelul Uniunii Europene, o jumatate de tona de deseuri municipale au fost generate pe cap de locuitor in 2007, potrivit Eurostat, oficiul statistic al UE. Din cantitatea de gunoaie produse, 22% au fost reciclate, iar 42% au fost depozitate la gropile de gunoi.

In Romania, doar 1% din gunoaiele generate in 2007 au fost reciclate, iar restul de 99% au ajuns la gropile de gunoi. Danemarca a produs cea mai mare cantitate de deseuri, iar tara europeana campioana la reciclat este Germania.
deseuri municipale
Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente