Agentia Europeana de Mediu cere reducerea radiatiilor

  2
  455

  Agentia Europeana de Mediu a Uniunii Europene cere guvernelor statelor membre, adica inclusiv Romaniei, sa ia imediat masuri pentru a reduce expunerea oamenilor la radiatiile de la aparatura Wi-Fi, telefoane mobile si antenele lor.wi fi

  Avertizarea emisa de Agentia Europeana de Mediu a venit dupa ce un raport stiintific a ajuns la concluzia ca limitele de siguranta stabilite in privinta radiatiilor sunt „de o mie de ori prea indulgente”.

  Reprezentantii Agentiei spun ca in cazul in care aceste masuri vor intarzia sa apara, sanatatea publica va fi grav afectata, iar efectele vor fi comparabile cu cele produse de fumat sau de utilizarea azbestului in constructii. Un raport oficial al unui grup de cercetatori britanici, publicat saptamana trecuta, a stabilit ca radiatiile de la telefoanele mobile ar putea produce grave perturbari in activitatea creierului, tumori si chiar boli canceroase la nivelul intregului corp.

  Pe baza acestui raport si sprijinit de Agentia pentru Protectia Cetateanului din Germania, ministrul mediului de la Berlin a avertizat imediat cetatenii sa nu mai foloseasca telefoanele mobile decat atunci cand este strict necesar. Germania a interzis folosirea tehnologiilor wireless (fara fir) in scoli, iar autoritatile le-au recomandat deja cetatenilor sa foloseasca internetul prin cablu in locul celui prin telefon mobil.

  Europa, in alerta

  „Ultimele cercetari asupra efectelor pe termen lung ale radiatiilor de la telefoanele mobile sugereaza ca ar fi prudent ca autoritatile de mediu sa recomande actiuni pentru a reduce expunerea, mai ales a grupurilor vulnerabile, precum copiii”, a spus profesorul Jacqueline McGlade, directorul executiv al Agentiei Europene de Mediu. Reprezentantii acestui organism european vor sa faca presiuni asupra guvernelor in legatura cu radiatiile electromagnetice, care se intensifica din cauza aparitiilor noilor tehnologii.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.