Agentia pentru Protectia Mediului Braila a marcat Ziua Mondiala a Mediului printr-o actiune de educatie ecologica

Actiunea de ecologizare a fost organizata in cadrul Zilei Mediului

Agentia pentru Protectia Mediului Braila a marcat Ziua Mondiala a Mediului printr-o actiune de educatie ecologica desfasurata ieri, la care au participat copii de la Palatul Copiilor si Elevilor Braila. Tot in cadrul Zilei Mediului, in aceasta dimineata, copiii de la Scoala “Nedelcu Chercea” au organizat o actiune de ecologizare in Parcul Monument.

Tema din acest an a Zilei Mediului este „Padurile – natura in serviciul nostru”, accentuand beneficiile pe care le aduc padurile, furnizand mediu de viata si refugiu pentru multe specii, mijloace de subzistenta pentru populatiile indigene si aer curat pentru toti.
In contextul cresterii nivelului global de poluare, padurile sunt adesea numite „plamanii planetei”. Aceasta si datorita faptului ca defrisarile si degradarea padurilor sunt responsabile pentru aproximativ 20% din emisiile de gaze cu efect de sera, care altfel ar fi absorbite de paduri. Padurile joaca un rol cheie in lupta impotriva schimbarilor climatice, absorbind dioxidul de carbon si inmagazinand carbonul in biomasa.
Ca importanta resursa naturala, padurea asigura material de constructii, combustibil, hartie, plante medicinale.
Padurile sustin de asemenea disponibilitatea si calitatea apei potabile, prin stabilizarea solului impotriva eroziunii si inundatiilor.
Padurile sunt importante si pentru biodiversitate, reprezentand mediu de viata pentru mai mult de jumatate din speciile terestre.
Serviciile pe care le asigura padurea sunt esentiale pentru fiecare aspect al vietii noastre, se arata intr-un comunicat al APM Braila.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente