Ahmadinejad spune ca armele nucleare sunt desuete

Ahmadinejad spune ca armele nucleare sunt desuete

Armele nucleare sunt un lucru ce apartine secolului trecut si trebuie sa fie lasate in trecut, a spus presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad intr-o declaratie pentru o televiziune rusa, acordata inainte de vizita la Teheran a secretarului Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrusev, scrie NewsIn.

„Armele nucleare apartin secolului trecut. Daca o tara incearca sa creeze o bomba atomica, e doar o pierdere de timp si de resurse”, a declarat Ahmadinejad, citat de Sofia News Agency.

Occidentul si in special Statele Unite suspecteaza Iranul ca incearca sa-si procure arma nucleara.

Iranul sustine insa ca nu are niciun fel de intentii de a dezvolta astfel de arme, iar programul sau nuclear este pasnic, vizand strict scopuri energetice.

Rusia, care colaboreaza cu Teheranul in domeniul nuclear, incearca sa medieze o reluare a negocierilor intre Iran si puterile occidentale pe tema programului nuclear al Iranului.

Presedintele Ahmadinejad a mai declarat in interviul pentru Russia Today ca prima uzina nucleara a Iranului, cea de la Bushehr, va fi deplin operationala pana la sfarsitul acestui an. Iranul nu are niciun dezacord cu partea rusa, Rosatom, in ceea ce priveste finantarea proiectului si nu vor fi intarzieri in lansarea uzinei, a dat asigurari Ahmadinejad, citat de RIA Novosti.

Potrivit unui acord bilateral, aprobat de Agentia Internationala pentru Energie Atomica, initial, Rusia va fi operatorul uzinei si ii va furniza combustibil, iar in urmatorii doi-trei ani va repatria si combusitibilul uzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *