Array

Grija pentru mediu e rasplatita: Toyota e cel mai „verde” brand din lume

Grija pentru mediu e rasplatita: Toyota e cel mai "verde" brand din lume

Toyota a primit titlul de „brand-ul cel mai verde” la prima editie a topului „Cele mai verzi marci la nivel mondial”, publicat recent de compania de consultanta Interbrand.
Studiul ia in conside-rare informatiile publice despre perfomantele unei marci in raport cu mediul si perceptia opiniei publice despre marca respectiva, asa zisa „imagine verde” pe care marca o are in societate. Pe baza acestor informatii se realizeaza scorul de performanta verde.

Raportul Interbrand atesta ca Toyota este un exemplu despre cum preocuparea fata de mediu devine o prioritate la nivel de management, determinind astfel angajamentul real fata de opinia publica din toata lumea. Angajamentul permanent al Toyota fata de mediu a fost exprimat si in Viziunea Globala Toyota, scopul declarat fiind acela de a reduce emisiile de dioxid de carbon in timpul intregului proces prin care trece un vehicul, de la proiectarea sa pina la vinzare. Compania face deasemenea eforturi de a conserva resursele naturale prin reciclare si de a desfasura acti-vitati aflate in armonie cu natura.

O contributie cheie la performantele ecologice ale companiei, conform raportului, o are tehnologia integral hibrida Toyota. De la lansarea sa in 1997, mo-delul Prius – aflat acum la a treia generatie – a contribuit substantial la vinzarile de vehicule hibrid Toyota si Lexus, ce totalizeaza 3,2 milioane de unitati la nivel mondial.

Mai mult, Toyota dezvolta o serie de initiative in Europa pentru reducerea consumului de energie produsa conventional, printre cele mai recente numarindu-se un perete solar la fabrica Toyota din Valenciennes, Franta (foto sus), un panou solar la scara, instalat la fabrica din Derbyshire, Marea Britanie si o instalatie cu doua turbine de vint, la Centrul de Logistica Toyota din Zeebrugge, Belgia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente