Toyota va prezenta versiunea de serie a Prius Plug-in Hybrid

  Toyota va prezenta versiunea de serie a Prius Plug-in Hybrid

  Toyota va prezenta la jumatatea lui septembrie la salonul de la Frankfurt versiunea incarcabila la priza a hibridului Prius, a anuntat compania care spune ca modelul dedicat Europei va avea un consum mediu mixt de sub doi litri/100 km. Toyota a lansat hibridul Prius acum 14 ani, insa in Europa vanzarile au fost mici. Compania spune ca faptul ca noul Prius va putea fi incarcat si la priza va constitui un avantaj.

  Prius Plug-in Hybrid va fi prezentat la jumatatea lui septembrie la salonul de la Frankfurt in versiunea de serie. Versiunea aceasta de Prius dispune de o baterie litiu-ion care poate fi incarcata la priza si care creste autonomia totala si scade consumul.

  Un plus fata de Prius-ul standard tine de faptul ca masina poate merge exclusiv cu motorul electric distante ceva mai lungi, insa desi constructorul nu a anuntat cat anume, e de asteptat sa fie vorba de circa 20 km.

  Toyota a spus totusi ca Prius Plug-in Hybrid va avea un consum mediu mixt de 1,8 litri/100 km conform normelor europene, iar emisiile de CO2 vor fi de 49 g/km, jumatate fata de Prius-ul standard.

  Toyota spune ca Prius-ul incarcabil la priza ofera “ce este mai bun din ambele lumi”: posibilitatea de a merge exclusiv cu motorul electric in oras, un consum mixt extrem de mic si o autonomie foare buna ce nu poate fi egalata de masinile electrice.

  Toyota mai are in gama o versiune hibrida a lui Auris si va extinde gama Prius printr-un MPV hibrid de sapte locuri.

  In Europa hibridele au avut vanzari scazute din cauza pretului cu cateva mii de euro mai mare decat la masinile conventionale. Pentru multi posibil clienti, faptul ca Prius Plug-in are o autonomie mica exclusiv cu motorul electric va fi un dezavantaj demn de luat in seama.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *