AIEA: Siguranta nucleara este mai puternica decat acum un an

  0
  398
  AIEA: Siguranţa nucleară este mai puternică decât acum un an
  AIEA: Siguranta nucleara este mai puternica decat acum un an

  Industria nucleara a tras invataminte din catastrofa de la centrala atomica Fukushima si aceasta forma de energie este in prezent mai sigura decat acum un an, a dat asigurari vineri, la Viena, Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA), informeaza EFE.

  ‘Fukushima Daiichi a fost un accident foarte grav, dar stim ce a mers prost si avem o linie de conduita clara pentru a stopa aceste cauze, nu numai in Japonia, ci si in orice parte a lumii’, a afirmat intr-un comunicat directorul general al AIEA, Yukiya Amano.

  Cu doua zile inainte de implinirea unui an de la seismul urmat de tsunami care a provocat catastrofa de la centrala nipona, oficialul AIEA a subliniat ca ‘siguranta nucleara este mai puternica decat acum un an’.

  Dezastrul de la Fukushima a generat o ampla dezbatere despre siguranta si viitorul centralelor nucleare si a pus in evidenta incapacitatea AIEA de a impune norme generalizate, precum si lipsa de control pe plan international.

  In plus, a iesit clar in evidenta lipsa de pregatire a multor centrale in fata unor posibile dezastre nucleare.

  ‘Tarile din lumea intreaga cauta punctele slabe din propriile sisteme si actioneaza pentru a le intari’, a mai spus Yukiya Amano.

  In luna septembrie, tarile membre ale AIEA au adoptat un plan de actiune privind consolidarea sigurantei centralelor nucleare dupa catastrofa de la Fukushima.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.