AJVPS a primit gestiunea a 15 domenii de vinatoare din Vrancea

0
460
Ministerul Mediului și Pădurilor va verifica asociațiile de vânătoare care organizează partide de vânătoare pentru cetățenii străini
AJVPS a primit gestiunea a 15 domenii de vinatoare din Vrancea

Ultimele 10 fonduri vor fi atribuite prin licitatie celui care da mai mult

Alte 15 fonduri de vinatoare din judet si-au gasit administratorul zilele trecute. Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) a anuntat miercuri, 4 mai, rezultatele analizei dosarelor de atribuire directa a fondurilor cinegetice catre gestionarii consacrati, in cazul judetului Vrancea Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS). Comisia de atribuire a dreptului de gestionare a faunei din cuprinsul fondurilor cinegetice de la nivelul Ministerului s-a intrunit in perioada 26 aprilie – 4 mai pentru a analiza cele 125 de dosare depuse.

La nivel national s-a facut dovada indeplinirii conditiilor pentru 831 de fonduri cinegetice, printre care 15 din Vrancea. AJVPS a solicitat fondurile: Calita, Iresti, Anghelesti, Andreiasu, Milcovelu, Mihalceni, Gologanu, Balanu, Sihlea, Diocheti, Ruginesti, Adjudu Vechi, Marasesti, Focsani si Beciu. In temeiul Legii vinatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, in cea de-a doua etapa a atribuirii directe, AJVPS a avut dreptul la cinci fonduri, la cerere, din cele 25 ramase neatribuite in prima etapa, in care au avut prioritate proprietarii. Apoi, AJVPS a mai obtinut 50% din fondurile neatribuite, mai exact 10 domenii. Aici s-a incheiat atribuirea directa, in urma careia AJVPS a obtinut gestiunea pentru 15 fonduri. Cele 10 fonduri ramase neatribuite vor intra in licitatie publica, in cea de-a treia etapa, cistig de cauza urmind sa aiba asociatiile cu licenta de gestionare obtinuta de la MMP, care ofera cel mai mare pret pentru concesiunea pe 10 ani. In luna martie au fost atribuite direct asociatiilor de proprietari de padure domeniile Tiritu, Nereju si Nistoresti, care au revenit firmei Scolopax Bucuresti, Asociatiei Obstilor Zabala – Nereju si Asociatiei Obstilor Vrincene. (Mihaela BESLEAGA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.