Alba Iulia in carantina din cauza unei vulpi turbate

0
296

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Alba a identificat in data de 26 februarie un focar de infectie cu rabie la o vulpe gasita in gospodaria unui localnic din Alba Iulia. Municipalitatea a facut cunoscut cazul abia astazi. Orasul se afla in carantina de gradul III.vulpe

„Avand in vedere actul de informare emis de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Alba, nr. 199/26.02.2010 prin care suntem informati ca pe raza municipiului Alba Iulia a fost dianosticat un focar de Rabie (B-058), la o vulpe care a patruns in gospodaria unui cetatean din Alba Iulia. Boala a fost confirmata prin B.A. nr. 393/26.02.2010 de catre L.S.V.J. Alba”, dupa cum se arata in comunicatul de presa remis de primaria Alba Iulia.

Pentru ca focarul sa nu se raspandeasca Comandamentul Antiepizootic Local a luat o serie de masuri. Este interzisa lasarea libera a cainilor in afara curtilor, iar scoaterea lor afara este permisa doar cu botnita. Pentru cainii ce insotesc turmele de animale, precum si pentru cei de vanatoare se va elibera carnet de evidenta a vaccinarilor antirabice.

Organele silvice si de vanatoare sunt obligate sa organizeze actiuni pentru distrugerea carnivorelor salbatice. si in special a vulpilor in zonele epizootice de turbare.

Toate animalele cu simptome de turbare si care prezinta rani deschise vor fi eutanasiate.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.