Alba Iulia: Ingrid Mehnert este salvatoare si cosmeticiana pentru animale de companie

Ingrid Mehnert a inceput specializarea in medicina veterinara in 1998 cand animalele de companie nu reprezentau un segment de studiu in acest domeniu. Face cosmetica pentru caini si se implica in actiuni de salvare a acestora.Ingrid Mehnert

Data si locul nasterii: 20 februarie 1980
Studii: Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca
Stare civila: necasatorita

„In facultate se punea mai mult baza pe vaci, porci sau cai. La acea vreme nu era la moda sa ai un animal de companie. Abia acum lumea se dezmeticeste in acest sens si oamenii isi deschid mintea spre tot ceea ce inseamna animal de companie”, a spus tanara.

Ingrid este devotata animalelor din copilarie, iar scopul sau este acela de a face ceva pentru necuvantatoare. „Aduceam acasa animale pe care le gaseam pe strada. Le iubeam cand le vedeam atat de fragile si vulnerabile. De atunci simteam ca trebuie sa fac ceva pentru ele”, a povestit Ingrid.

Odata cu trecerea timpului tanara a gasit solutia de a ajuta necuvantatoarele si de a sta cat mai mult in preajma lor: Facultatea de medicina veterinara. A terminat studiile in 2004 dupa care s-a angajat la un cabinet veterinar din Alba Iulia. Ambitia tinerei a trecut insa de constrangerile invatamantului romanesc care o limita mai mult la studiile pe animalele mari. „Manualele straine m-au ajutat practic sa invat cu adevarat ce inseamna medicina pentru animalele mici, animalele de companie”, a completat Ingrid.

„Vreau sa pot face ceva pentru cainii comunitari”

A inceput medicina veterinara sperand sa salveze cainii comunitari. „Ei sunt pasiunea mea. Vreau sa pot face ceva pentru aceste patrupede. Cainii de la noi nu sunt agresivi si nici nu avem atat de multi. Se poate face ceva daca oamenii ar intelege asta si ar sprinjini actiunile de acest fel”, a spus tanara. Ingrid si-a oferit chiar serviciile pentru a ajuta animalele comunitare.

„Fac reduceri pentru cei care se adreseaza cabinetului meu cu animale de pe strada. Consultatiile sunt chiar gratuite pentru aceste animale. Tot ce imi doresc este ca oamenii sa inteleaga si sa ne sprijine actiunile”, a afirmat Ingrid Mehnert.

Tanara s-a alaturat Asociatiei „Speranta animalelor” din Sebes care vine in sprinjinul animalelor comunitare. „Cainii comunitari sunt monitorizati, consultati, deparazitati si sterilizati. Sunt la dispozitia celor care vor sa se implice si sa faca un bine pentru aceste suflete. Ideea ca ne costa mult este falsa. La cabinetul meu oamenii vin cu haine rele pe care le punem in custi, cu mancare pentru aceste animale mai putin norocoase si deja este un sprijin. Din ianuarie anul viitor oamenii vor putea dona 2 la suta din impozit pentru aceasta cauza”, a precizat Ingrid.

Pe langa faptul ca este un medic devotat animalelor si meseriei, Ingrid este o coafeza desavarsita pentru necuvantatoare. In doar doua luni de zile a frezat peste doua sute de caini si pisici carora le acorda atentie si timp, fiecaruia in parte. „Nu recurg la anestezic, ci le aloc timpul necesar pentru a reusi sa tund cainii. Anestezicul le poate pune sanatatea in pericol in timp”, a spus medicul.

Cum ai devenit coafeza pentru animale si ce animale ai acasa?

I.M: „Este un lucru mai aparte pe care l-am invatat sa il fac in facultatea pentru ca era o sursa de venit ca sa ma intretin. Numarul mare de clienti imi confirma faptul ca fac bine acest lucru. Cred ca si animalele mele sunt multumite de „tratament”: patru pisici si trei caini salvati de pe strada, patru porcusori de guineea si doi perusi. Am avut ocazia sa si invat sa ma ocup mai bine de aceste animale”.

Cum sunt albaiulienii in ceea ce priveste dragostea si grija pentru animale?
I.M: „Albaiulienii invata sa isi ingrijeasca animalele, insa la mentaliltate mai e de lucru. Oamenii trebuie sa invete sa aiba grija de animalul de companie si ii acorde timp si atentie mai multa, pentru ca inca sunt lacune la acest segment”.

Ce-i place: „Pe langa faptul ca sunt mereu inconjurata de animale si le iubesc, in putinul timp care imi ramane imi place sa citesc beletristica. Imi place si sportul, iar pentru o buna bucata de vreme am practicat karate”.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii cu frustrari pe care le revarsa asupra animalelor. Nu-mi plac oamenii care vin si cer cosmetica canina, gen taiatul cozii sau a urechilor. Acest gest nu le face bine animalelor este doar folclor. Nu-mi place sa eutanasiez un animal la comanda ci atunci cand consider ca este cazul”.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *