Alerta cu silicoane defecte in Franta si nu numai – pot cauza cancer

Alerta cu silicoane defecte in Franta si nu numai - pot cauza cancer

Autoritatile franceze cer catorva zeci de mii de femei din Franta, care si-au facut de curand operatii de marire a bustului, sa se prezinte pentru a le inlocui, existand posibilitatea ca implanturile primite sa prezinte riscuri pentru sanatate. Din pacate, insa, implanturile au ajuns si la export, ele putand cauza cancer.

Conform BBC, se pare ca o companie, Poly Implant Prothese (PIP), cea care a produs implanturile predispuse sa se rupa, a folosit un gel de silicon neautorizat. Guvernul francez a format un comitet special care sa se ocupe de aceasta problema, calificata ca fiind o adevarata criza.

Astfel, toate femeile care in ultima vreme au trecut printr-o astfel de procedura sunt sfatuite sa faca o vizita celui care le-a operat. Tipul de silicon folosit pentru implanturi nu este unul care sa fie utilizat in scopuri medicale.

Pana acum 2.000 de plangeri au fost primite legat de implanturi, compania fiind investigata. De cand a iesit la iveala ca gelul folosit este unul neautorizat, peste 500 de implanturi au fost indepartate, relateaza Le Monde. Noua cazuri de cancer au fost pana acum depistate in randul purtatoarelor de astfel de silicoane, informeaza si Liberation. Una dintre paciente a si decedat anul trecut din aceasta cauza.

Tipurile de implanturi produse de PIP sunt printre cele mai ieftine de pe piata, fiind exportate si in afara Frantei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *