Alucro a desemnat marele castigator al Bursei de Excelenta Every Can Counts 2017

0
1876

Aflata la cea de-a doua editie, Bursa de Excelenta Every Can Counts premiaza tinerii valorosi, precum si eforturile acestora de a crea perspective pozitive in relatia cu mediul inconjurator. Chiroi Paul-Adrian, Lupulescu Alexandru Iulian si Andone-Rotaru Bianca-Astrid, studenti ai Universitatii Babes-Bolyai, sunt cei trei castigatori care au transmis, prin proiectele lor, cele mai puternice mesaje “verzi”.

Competitia dedicata studentilor pasionati de mediu din tara valorifica performantele scolare, originalitatea raspunsurilor in fata provocarilor cotidiene, precum si participarea activa in actiuni de voluntariat.

Programul national „Bursa de Excelenta Every Can Counts” s-a bucurat de succes inca de la prima editie. Editia 2017 a reunit studenti competitivi care s-au implicat in elaborarea unor proiecte creative, menite sa responsabilizeze si sa motiveze publicul in procesul de constientizare privind importanta reciclarii dozelor de aluminiu si nu numai, a reducerii si a refolosirii. Eforturile celor mai bine 3 clasati vor fi recompensate cu premii de cate 500 de euro si, mai ales, cu promovarea lor in comunitate. Proiectele prin care au reusit sa convinga juriul merita facute cunoscute in toata tara, pentru a inspira si pentru a deschide noi orizonturi.

In ordinea descrescatoare a punctajelor acordate in urma evaluarii eseului, a materialului video de prezentare si a experientei de voluntariat, cei trei castigatori sunt:

  • Chiroi Paul-Adrian, Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes-Bolyai;
  • Lupulescu Alexandru Iulian, Facultatea de Stiinte si Ingineria Mediului, Universitatea Babes-Bolyai;
  • Andone – Rotaru Bianca – Astrid, Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes-Bolyai.

„Bursa de Excelenta Every Can Counts s-a dovedit a fi, pentru al doilea an, o pepiniera de idei si solutii pentru protectia mediului, pe care studentii participanti le-au adus in atentia noastra. Fie ca vorbim despre reciclare, risipa de hrana, transporturi, educatie sau sanatate, toate actiunile noastre vor avea  impact in economia circulara. Suntem o tara care a dat lumii nume de marca si in care continua sa creasca generatii foarte bine pregatite. Competitia s-a desfasurat la nivel national, oferind tuturor studentilor posibilitatea de a participa, indiferent de facultatea de provenienta. Prin lucrarile prezentate, au avut posibilitatea sa-si exprime temerile, dar si solutiile pe care ei le propun in legatura cu protectia mediului. Le multumim tuturor celor care au participat, dar mai ales castigatorilor de la Universitatea Babes-Bolyai care au preluat stafeta de la castigatorii de anul trecut. Vom continua sa oferim aceasta bursa si in viitor si ne dorim sa avem cat mai multi participanti la nivel national. Ideile bune genereaza fapte bune!” Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts.

Eseurile celor trei castigatori vor disponibile pe pagina www.everycancounts.ro si pe www.facebook/everycancounts.ro.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.