Amenda de 50 000 de lei pentru emisiile de amoniac de la Azomures

Garda de Mediu Mures a amendat, marti, conducerea societatii Azomures cu 50 000 de lei, dupa ce emisiile de amoniac din zona au depasit timp de cateva zile valoarea maxima admisa, transmite corespondentul NewsIn.
azomures
Daca amenda este platita in 48 de ore se reduce la jumatate, insa societatea o poate si contesta.

“Am trasat la Azomures masuri pentru reducerea emisiilor de amoniac in atmosfera. Ei trebuie sa se conformeze la limita maxima admisa de amoniac in aer”, a declarat directorul coordonator al Garzii de Mediu Mures, Octavian Moldovan.

Agentia pentru Protectia Mediului Mures a facut mai multe masuratori la emisiile de amoniac dupa ce cetatenii au sesizat ca in aer persista un miros nespecific, intepator.

“Au fost efectuate si determinari ale concentratiei de amoniac pe probe momentane in diferite zone ale municipiului, zone la au facut referire cetatenii care ne-au sesizat. Mirosul intepator este purtat de vant dintr-o locatie in alta. S-au facut mai multe prelevari de probe in zona industriala a municipiului. In intervalul orar 9,36 – 10,06 proba prelevata vis-a vis de platforma chimica a Azomures a avut o concentratie de amoniac de 0,765 miligrame/mc, fata de 0,3 concentratia maxima admisa. Am anuntat Comisariatul judetean al Garzii Nationale de Mediu pentru identificarea responsabilului si luarea masurilor ce se impun in astfel de situatii”, a declarat Gabriela Boca, sefa Serviciului Monitorizare din cadrul APM Mures.

Joi au fost inregistrate depasiri mai mici ale concentratiei maxime admise pentru amoniac in aerul respirabil, respectiv 0,324 miligrame/mc. Concentratia maxima admisa pentru probe aspirate din aerul respirabil timp de 30 minute este de 0,3 miligrame amoniac/mc. Amoniacul este un gaz incolor cu un miros puternic intepator chiar la concentratii foarte mici in aer.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente