Amenda record de 80.000 de lei pentru SC Vidaro SRL in cazul dezastrului ecologic de la Stefanesti

Amenda record de 80.000 de lei pentru SC Vidaro SRL in cazul dezastrului ecologic de la Stefanesti

Inspectorii de la Apele Romane au surprins, ieri, pentru prima data, in flagrant, o vidanja care deversa in lacul Stefanesti 130 de metri cubi de apa murdara scosa din haznalele din nordul Capitalei.

Este pentru a treia oara in acest an cand balta este otravita iar administratorii ei, disperati de tonele de peste morti, rasufla mai usurati, sperand ca amenda record de 80.000 de lei primita de agentul economic suprins, firma SC Vidaro SRL, ii va descuraja pe ceilalti poluatori care si-au facut un obicei din a scurge deseuri toxice in salba de lacuri.

Proprietarii vidanjelor nu sunt insa singurii vinovati de acest dezastru. „Banuim ca adevaratii poluatori sunt tiganii care se ofera sa-i scape de deseuri, contra cost, pe majoritatea locuitorilor din Otopeni care nu beneficiaza de canalizare, si desarta mizeria, nonsalant, in lacul Stefanesti”, ne-a declarat un reprezentant oficial al Apelor Romane. Potrivit acestuia, in urmatoarea perioada vor fi organizate mai multe actiuni de suprindere in flagrant, tot cu ajutorul Jandarmeriei.

I-au ucis 43 de tone de peste

Administratorul lacului este convins insa ca aceasta actiune a autoritatilor nu este o reusita pe termen lung. „De doi ani de zile ma lupt cu vidanjorii, am ajuns sa ii arunc in balta cand imi spun ca ei varsa doar <>, si ii oblig s-o incerce pe pielea lor. Raziile acestea sunt de fatada, firmele poluatoare sunt instiintate din timp de actiuni si au grija sa se se sutraga la timp. Numai eu am pierdut 43 de tone de pesti morti anul acesta din cauza lor si nimeni nu face nimic”, spune revoltat Gheorghe Paul, cel care se ingrijeste de Lacul Stefanesti.

Pestele otravit ajunge in farfurii

Cel mai grav este ca locuitorii din zona nu pot fi convinsi, sub nicio forma, sa nu ia acasa cate un peste mort. „Am angajat oameni care sa curete balta rapid de pesti morti, pentru ca au dat navala, cu sacii dupa ei, oameni care nu stiu la ce pericol se expun mancand peste intoxicat”, ne-a mai explicat administratorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *