In ultimii doi ani, Romania a construit 600 de parcuri eoliene

0
399
Investitiile in energii regenerabile au scazut in Europa si SUA, dar au crescut in China
In ultimii doi ani, Romania a construit 600 de parcuri eoliene

In opinia ministrului Mediului si Padurilor, secolul 21 va fi unul al mediului ori nu va exista, caci daca nu schimbam mentalitatea oamenilor, in 30-40 de ani, toate generatiile viitoare vor avea de suferit. „Nu e de ajuns sa impui aceste schimbari prin masuri guvernamentale, ci trebuie si sa-i convingi pe cetateni ca merita sa gandeasca mai… verde ! De aceea, insist sa introducem in legislatie si facilitati pentru aplicarea tehnologiilor curate – precum transportul ecologic sau iluminatul locuintelor – caci daca nu le primesc, oamenii nu vor fi interesati sa utilizeze aceste tehnologii, deoarece sunt mai scumpe comparativ cu cele clasice”, a declarat presei Laszlo Borbely.
In acest context, s-a mai amintit ca ministerurespectiv gestioneaza – prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu – programe pentru aplicarea legislatiei specifice in valoare de aproximativ un miliard de euro, cele mai cunoscute fiind programele „Rabla”, „Casa Verde” sau cele aferente promovarii pe scara larga a energiilor regenerabile.
„In acest an, am acordat de doua ori mai multi bani pentru realizarea de investitii verzi. De asemenea, din 2008 si pana acum am reusit sa construim, in diverse zone ale tarii, peste 600 de parcuri eoliene pentru producerea energiei electrice”, a adaugat Borbely.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.