Amenzi de peste 2,5 milioane, aplicate de Garda de Mediu in ultima jumatate din octombrie

Amenzi de peste 2,5 milioane, aplicate de Garda de Mediu in ultima jumatate din octombrie

Garda de Mediu a aplicat 170 de amenzi, in valoare totala de 2.561.850 de lei, si a dispus sistarea activitatii a 14 agenti economici pentru lipsa autorizatiei de mediu, in urma controalelor efectuate intre 16 si 31 octombrie, informeaza un comunicat.

In a doua jumatate a lunii octombrie, Garda Nationala de Mediu (GNM) a facut un numar total de 3.834 de inspectii in domeniul controlului poluarii, respectiv in domeniul habitatelor naturale, biodiversitatii si ariilor protejate.

Ca urmare a neconformitatilor constatate, au fost aplicate 253 de sanctiuni, dintre care 83 de avertismente si 170 de amenzi, in valoare totala de 2.561.850 de lei.

De asemenea, au existat 14 situatii in care comisarii GNM au dispus sistarea activitatii unor agenti economici pentru lipsa autorizatiei de mediu. Totodata, au fost formulate doua sesizari penale la autoritatile in drept, precum si o propunere de suspendare a acordului/autorizatiei de mediu.
In urma controalelor in domeniul poluarii, s-a dispus sistarea activitatii si amendarea cu cate 60.000 de lei pentru firme ca Nynmetal SRL Targu Jiu, Matero Ama SRL Poiana Campina, Promlag Construct SRL, Bialetti Stainless Steel SRL Dumbravesti, Depaco SRL Baicoi, care isi desfasurau activitatea in lipsa autorizatiei de mediu.

In cazul Vivani Salubritate SA Slobozia – punct de lucru Boldesti, s-a dispus aplicarea unei amenzi in cuantum de 100.000 de lei si s-a propus suspendarea autorizatiei de mediu, pentru nerespectarea conditiilor prevazute. Cu amenda de 100.000 de lei a fost sanctionata si societatea Lukoil Energy Gas Romania SRL Ploiesti, pentru nerespectarea conditiilor impuse prin autorizatia integrata de mediu.
In domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate, au fost sanctionati, printre altii, Agroserv Company SRL din Dolj, pentru ardere de miristi, cu amenda de 25.000 de lei, si Consiliul local – Serviciul Public de Ambient Urban, Baia Mare, amendat cu 2.500 de lei, pentru detinere de animale in conditii improprii.

De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii octombrie, Garda de Mediu a efectuat 40.835 de controale in domeniul poluarii si 15.379 in domeniul habitatelor naturale, biodiversitatii si ariilor protejate, in total – 56.214. Au fost aplicate 2.439 de amenzi, in valoare totala de 34.272.620 de lei, s-au dat dispozitii de sistare a activitatii in 110 cazuri, de incetare a activitatii in trei cazuri, iar in 13 cazuri s-a propus suspendarea acordului/ autorizatiei de mediu. Totodata, s-au facut 48 de sesizari penale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente