Amenzi usturatoare pentru erbicidarea plantelor cu mijloace aviatice, fara aviz de mediu

0
544
Amenzi usturătoare pentru erbicidarea plantelor cu mijloace aviatice, fără aviz de mediu
Amenzi usturatoare pentru erbicidarea plantelor cu mijloace aviatice, fara aviz de mediu
Amenzi usturatoare pentru erbicidarea plantelor cu mijloace aviatice, fara aviz de mediu

Gata, s-a terminat cu imprastierea ingrasamintelor chimice si a substantelor de protectie a plantelor cu mijloace aviatice dupa bunul plac, ci numai prin obtinerea unui aviz de mediu.

Astfel, persoanele care administreaza produse de protectie a plantelor cu mijloace aviatice trebuie sa detina avizul Agentiei pentru Protectia Mediului Teleorman si a autoritatilor competente in domeniul fitosanitar.

In caz contrar, cei care nu se conformeaza, risca sa fie sanctionati cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei, in cazul persoanelor fizice si cu amenzi care pornesc de la 30.000 lei si pot ajunge pana la 60.000 lei, in cazul persoanelor juridice.

Toate aceste reglementari, s-au facut prin O.U.G. nr. 195/2006 privind protectia mediului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legea prevede ca persoanele juridice care produc, stocheaza, comercializeaza sau utilizeaza ingrasaminte chimice si produse de protectie a plantelor au urmatoarele obligatii: sa nu foloseasca ingrasamintele chimice in zonele sau pe suprafetele unde sunt instituite masuri speciale de protectie; sa administreze produse de protectie a plantelor cu mijloace aviatice numai cu avizul autoritatilor. in cazul acestora, se vor utiliza numai produse de protectie a plantelor avizate de unitatea fitosanitara Teleorman. Iar in perioada infloririi plantelor a caror polenizare se face prin insecte, trebuie sa se aplice numai acele tratamente cu produse care sunt selective fata de insectele polenizatoare; sa livreze, sa manipuleze, sa transporte si sa comercializeze ingrasaminte si produse de protectie a plantelor ambalate, cu inscriptii de identificare, avertizare, prescriptii de siguranta si folosire.

De mentionat faptul ca administrarea produselor de protectie a plantelor se va realiza numai dupa o prealabila instiintare prin mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.