Amenzi usturatoare pentru nedepunerea la termen a declaratiei de mediu

Amenziu usturatoare pentru nedepunerea la termen a declaratiei de mediu
Amenziu usturatoare pentru nedepunerea la termen a declaratiei de mediu

Anul 2014 aduce, chiar din prima zi, amenzi mai mari pentru persoanele fizice si juridice care nu-si vor depune, la termen, declaratia de mediu.

Amenzi usturatoare pentru nedepunerea la termen a declaratiei de mediu

Masura, publicata printr-o ordonanta de urgenta intrata in vigoare in septembrie 2013, se refera la nivelurile maxime ale amenzilor in cazul intarzierii din partea operatorilor economici a depunerii “Declaratiei anuale privind obligatiile la Fondul de mediu”. Majorarea cuantumului amenzii maxime a crescut, de altfel, din septembrie, pentru operatorii care indeplinesc lunar aceasta obligatie.

Astfel, masura de majorare a amenzii maxime pentru nedepunerea la termen a declaratiei la Fondul de mediu pana la 25 ianuarie, inclusiv, a anului urmator se aplica, printre altii, pentru gestionarii fondurilor de vanatoare, operatorii care introduc pe piata ambalaje si anvelope, primarii sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor in cazul neindeplinirii obiectivului anual de reducere cu 15% a cantitatilor de desuri in conditiile legii, operatorii care inchiriaza ambalaje. Conform actului normativ, nedepunerea la timp a Declaratiei este contraventie si se sanctioneaza cu amenzi de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fizice si cu amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei pentru persoane juridice, fata de 2.000 – 2.500 de lei, cat erau amenzile atat pentru persoane fizice, cat si juridice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente