Americani la vanat de capre negre in Gorj

Au strabatut mii de kilometri pentru a vana capre negre in padurile Gorjului. Impresionati de frumusetea locurilor, au hotarat sa se intoarca in decembrie pe meleagurile Tismanei, pentru a mai aduna trofee.
Americani la vanat de capre negre
Joe Jakab si Mike Borell sunt doi americani care au dorit sa vaneze capre negre in Gorj. Pentru cateva mii de euro, cei doi au petrecut trei zile la Tismana, zona recunoscuta pentru potentialul de vanatoare. Joe Jakab si Mike Burell au ramas impresionati de frumusetea si salbaticia locurilor si au promis ca se vor intoarce. „Sunt pentru prima oara in Romania. Imi place sa vanez capre negre. Am vanat si in alte paduri din lumea intreaga, dar aici este extraordinar de frumos. Peisajele sunt magnifice. Nu prea gasim asa ceva in tara noastra. Vanatoarea este un sport care necesita conditie fizica, de aceea nu poate fi practicat de prea multi oameni. Pasiunea este obligatorie”, a spus Mike Burell, care a reusit sa doboare o capra neagra.

Vanatoarea de capre negre, o provocare
Vanator de mai bine de 20 de ani, Joe Jakab este din Iowa si a venit pentru prima data in Romania in urma cu zece ani. Acum, l-a insotit intr-o excursie de trei zile pe prietenul sau, Mike Borell, membru in Consiliul de Administratie al „Safari Club International”, cea mai mare organizatie care promoveaza vanatoarea si viata in salbaticie. SCI are membri in peste 100 de tari. „Sa fii membru in SCI este un lucru mare. Nu multa lume are acest privilegiu. Este un club select al celor mai buni vanatori din lume”, a spus Ion Cosleba, reprezentantul Directiei Silvice Targu Jiu, organizatorul vanatorii.

„A vana capre negre este o provocare pentru ca sunt animale iuti. Trebuie sa parcurgi multi kilometri pentru a ajunge la ele. Dar nu este o nenorocire daca mergi la vanatoare si nu impusti nici una. Este minunat sa le privesti”, a precizat Joe Jakab.

Celor doi vanatori americani le-au placut foarte mult specialitatile culinare romanesti pe care le-au servit pe timpul vacantei. „Ciupercile, buretii de fag sunt excelenti. Salata de vinete, branza facuta in gospodaria taranilor din Novaci, carnatii de porc, de asemenea facuti in casa, sunt atat de bune!”, a povestit Mike Burell.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *