Americanii prefera becurile ecologice

Un studiu realizat de compania producatoare de sisteme de iluminat Osram Sylvania arata ca tot mai multi americani folosesc becuri ecologice.Becuri ecologice

Potrivit cercetarii realizate anual de companie, 74% din americani au inlocuit becurile traditionale cu cele ecologice pe parcursul ultimului an. Totusi, majoritatea, aproape 75%, nu stiu de ce fac asta.

O lege aprobata de Senatul american in 2007 stabileste un sistem de eficientizare a iluminatului si interzice comercializarea clasicului bec incandescent de 100 de wati de la 1 ianuarie 2012.

Cercetarea arata si ca americanii se gandesc in primul rand la costuri cand isi aleg becurile. Astfel, respondentii au spus ca un factor-cheie este economia pe care o fac cu becurile ecologice si ca sunt foarte atenti la preturile lor.

„Vestea buna e ca exista lumina la capatul tunelului. Dar provocarea va fi sa gasim drumul spre sistemele de iluminat ale viitorului”, a explicat presedintele Osram Sylvania, Rick Leaman. „Consumatorii ne-au aratat foarte clar ca diferenta intre pret si valoare este mai importanta ca niciodata si ca industria trebuie sa se adapteze rapid”, a adaugat acesta.

Becurile fluorescente compacte (CFL) sunt folosite in 71% din casele din SUA, pe locul doi dupa becurile traditionale. Halogenul este folosit de 40% din americani, in timp ce 12% folosesc sisteme de iluminat cu LED-uri.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *