Amprenta calitatii

COSMETICE – Logo-ul certificatorului iti spune ce marfa cumperi
Sigla unui certificator, aplicata pe cutia de crema sau pe cea de detergent bio, garanteaza ca produsul nu are ingrediente nocive pentru organism.

Reglementarile UE in ceea ce priveste produsele eco vi-zeaza doar alimentele. Pentru cosmetice si produse de spalare si curatare nu exista o legislatie unitara. Insa marile organisme independente de certificare au standarde proprii, foarte stricte, care exclud chimicalele toxice din cremele sau fardurile bio.

CERTIFICARI. Sigla BDIH se acorda doar cosmeticelor pre-pa-ra-te din materii prime naturale, vegetale sau minerale. Prioritate au in-gre-dientele provenite din culturi certificate bio. BDIH permite folosirea a doar citiva conservanti blinzi si interzice iradierea, dar si ingredientii petrochimici din organisme modificate genetic sau de origine animala – lanolina, colagen animal -, co-lorantii si parfumurile sintetice.

Marca Ecocert garanteaza ca cel putin 95% din ingredientele unui produs cosmetic sint de origine na-turala. Restul de 5% pot fi substante de sinteza, insa dintr-o lista pe care se regasesc doar citiva conservanti „usori”. Ingredientele petrochimice, parfumurile si colorantii de sinteza, siliconul si glicolii au interdictie. In plus, minimum 10% din ingrediente trebuie sa fie bio, cu precizarea ca cel putin 95% din ingredientele vegetale trebuie sa fie bio.

Certificarea verde „Cosmetique BIO charte Cosmebio” garanteaza ca cel putin 95% din ingredientele produsului sint de origine naturala si cel putin 10% sint bio. Minimum 95% din ingredientele vegetale trebuie sa fie eco. Logo-ul albastru „Cosmetique ECO charte Cosmebio” arata ca cel putin 95% din ingrediente sint naturale si cel putin 10% sint bio. Minimum 50% din ingredientele vegetale sint eco.

Pe detergenti pot sa apara alte do-ua marci: ECOGARANTIE – ma-te-riile prime sint bio si nu s-au folosit enzime din organisme modificate genetic – si ECOCONTROL – produsul nu are tenside si conservanti petrochimici si e facut din sapun vegetal pur.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente