Ancheta BP: Mai multe companii au contribuit la dezastrul ecologic din Golful Mexic

  0
  473

  BP isi reproseaza ca a acceptat „in mod incorect” testele de presiune efectuate la puturi, dar subliniaza ca grupul Transocean a comis aceeasi neglijenta.

  „Numeroase companii si echipe de lucru” au contribuit la explozia din 20 aprilie de pe platforma petroliera Deepwater Horizon, care a provocat un dezastru ecologic, potrivit concluziilor anchetei British Petroleum, relateaza BBC News online.

  Explozia a dus la moartea a 11 oameni si la scurgerea a milioane de barili de petrol in Golful Mexic pe o perioada de 87 de zile.

  Investigatorii BP au gasit dovezi ale „unor slabiciuni potentiale in regimul de testare si sistemul de manageriere a mentenantei”, potrivit raportului citat de NewsIn.

  „Echipa nu a identificat o singura actiune sau inactiune ce ar fi provocat accidentul”, potrivit raportului. „Mai degraba este vorba despre o serie complexa de esecuri mecanice, erori umane, design ingineresc, implementare operationala”.

  Un raport publicat marti spune ca s-a constatat un declin in nivelul de oxigen din Golf, dar nu si „zone moarte”.

  Compania BP a evitat sa evoce erorile ce ar fi putut sa-i fie mai precis imputate. Ea isi reproseaza ca a acceptat „in mod incorect” testele de presiune efectuate la puturi, dar subliniaza ca grupul Transocean a comis aceeasi neglijenta.

  BP a acuzat si societatea americana de servicii petroliere Halliburton, care a participat la cimentarea initiala a puturilor, ce s-a dovedit defectuoasa.

  Sursa: Realitatea

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.