Ancheta: zeci de caini omorati ilegal in Brasov

Politia investigheaza implicarea celor responsabili de azilul canin. Asociatia europeana pentru protectia naturii si a animalelor ETN spune ca omorarea cainilor este o practica frecvent utilizata in Romania.
caini omorati
Legea spune ca animalele pot fi eutanasiate doar daca sunt bolnave, iar injectarea letala se face sub anestezie. La azilul canin din cartierul brasovean Stupini au fost omorati saptamana trecuta peste 70 de caini, in mai putin de doua ore.

Seful Serviciului de Gospodarire a Animalelor din Brasov (SPGA), Flavius Barbulescu, sustine ca toti cainii erau bolnavi.

“Nu sunt medic veterinar, deci nu stiu de ce boala sufereau. Am facut totul cu acordul asociatiei de protectie a animalelor Milioane de Prieteni”, a spus el. Nu de aceeasi parere este presedintele Asociatiei.

“Nu ni s-a cerut acordul, pe care nici nu avem dreptul legal sa-l dam. Pe de alta parte este aberant sa crezi ca s-au imbolnavit deodata, de diferite boli, atatia caini”, a spus Cristina Lapis.

Carantina pentru rabie

Dupa incident, reprezentantii Federatiei Natonale a Protectiei Animalelor (FNPA), care aveau dreptul sa verifice legalitatea actiunilor, nu au fost lasati sa intre in Azilul de la Stupini.

“Este carantina de gradul trei pentru rabie”, a motivat Flavius Barbulescu. In schimb, politistii care au demarat ancheta au intrat fara nicio problema. “Rabia nu se transmite prin aer, doar prin contact direct”, a spus revoltat reprezentantul FNPA Codrut Feher.

In timp ce ancheta continua, reprezentantul ETN Dieter Ernst considera ca municipalitatea din Brasov trebuie atinsa acolo unde o doare, adica la nivel de turism.

“Este nevoie de proteste internationale. Daca opinia publica mondiala afla ca aici cainii sanatosi sunt omorati atat de brutal, exista o speranta”, a spus acesta.

Ernst sustine ca in urma cu doua saptamani a dezbatut la Brasov cu directorul responsabil pentru protectia animalelor din cadrul administratiei locale posibilitatea inchiderii statiei de exterminare a cainilor, in locul acesteia urmand sa fie extins cu doua cladiri caminul local de animale, sustinut cu bani de la ETN.

“Peste o saptamana totul s-a evaporat, autoritatile municipale primind pe bani buni chiar si caini din localitati vecine, pentru exterminare”, a mai spus acesta.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente