Angajamentele Comisiei Juncker in probleme de mediu, criticate de organizatiile ecologiste

0
625
Angajamentele Comisiei Juncker în probleme de mediu, criticate de organiza?iile ecologiste
Angajamentele Comisiei Juncker în probleme de mediu, criticate de organizaţiile ecologiste
Angajamentele Comisiei Juncker in probleme de mediu, criticate de organizatiile ecologiste
Angajamentele Comisiei Juncker in probleme de mediu, criticate de organizatiile ecologiste

Mai multe organizatii ecologiste au emis indoieli cu privire la angajamentele in probleme de mediu ale viitoarei Comisii Europene (CE), criticand fuzionarea unor portofolii sensibile si atentionand asupra unui posibil conflict de interese in cazul titularului postului de comisar european pentru energie si schimbari climatice, spaniolul Miguel Arias Canete, informeaza AFP.

WWF-Europe, Greenpeace si „Prietenii Pamantului” (Les amis de la terre) au manifestat rezerve in legatura cu decizia lui Jean-Claude Juncker privind fuzionarea portofoliilor pentru energie si schimbari climatice si incredintarea acestor competente fostului ministru spaniol al agriculturii.

Canete, care a declarat in Parlamentul European ca detine participatii la doua companii petroliere, „va trebui sa-si rezolve conflictele de interese si sa-si imbunatateasca bilantul in problemele de mediu in calitate de ministru pentru a demonstra ca este la inaltime”, a declarat Mahi Sideridou de la Greenpeace-UE.

In opinia celor trei organizatii, mingea se afla in terenul Parlamentului European, care poate sa-i respinga pe comisarii desemnati in urma audierilor ce vor avea loc in comisiile de specialitate in perioada 29 septembrie – 3 octombrie.

Grupul Verzilor europeni a rezonat la aceste critici, exprimand la randul sau temeri in legatura cu faptul ca infiintarea unui portofoliu comun pentru energie si schimbari climatice „va submina angajamentul UE privind urgenta climatica”.

„Problema este valabila si pentru fuzionarea portofoliilor pentru mediu si pescuit”, ale carei competente au fost incredintate maltezului Karmenu Vella, a subliniat grupul intr-un comunicat.

„Este regretabil ca, pentru prima data in 25 de ani, mediul nu are un post de comisar propriu”, a deplans la randul sau Tony Long, directorul WWF-Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.