Angajatii Smithfield Prod au plantat peste 456 de arbori si arbusti

copacTimisoara, noiembrie 2008. In cursul lunii noiembrie, Smithfield Prod a desfasurat o campanie de plantare de copaci in jurul fabricii si in localitatea invecinata abatorului, in localitatea Utvin, din judetul Timis.

Sub umbrela proiectului Fundatiei PRAIS, „Milioane de oameni, Milioane de copaci”, (www.milioanedecopaci.ro), realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si Garda Nationala de Mediu, Smithfield Prod a ajutat la plantarea a 456 de arbori si arbusti. Acest proiect a beneficiat la nivel local de sprijinul Primariei din Sanmihaiu Roman, al Scolii Generale din Utvin si de participarea voluntara a angajatilor Smithfield Prod.

„Smithfield Prod a participat la acest proiect, atat cu resurse umane, cat si materiale deoarece credem ca este vremea ca fiecare din noi sa facem ce ne sta in putinta pentru a proteja mediul inconjurator. Vrem sa transmitem pe aceasta cale un mesaj de responsabilizare pentru toate companiile care pot contribui astfel la protectia mediului”, a declarat Morten Jensen, Presedinte & CEO Smithfield Prod.

Acest proiect a avut si o componenta educativa, profesorii si educatorii din Utvin au explicat in cadrul orelor de curs care este importanta protectiei mediului. „Am plantat copacii impreuna cu cei 200 de copii din Utvin. Am dorit ca acest mesaj sa fie transmis si in sanul familiilor, si de aceea fiecare copil a primit din partea Smithfield Prod cate un pom fructifer pe care sa il planteze alaturi de cei apropiati”, a mai precizat Morten Jensen, CEO Smithfield Prod.

Participantii la proiectul Smithfield Prod – „Milioane de oameni, Milioane de copaci” au primit, fiecare, la sfarsitul actiunii de plantare, cate o diploma de onoare.

„Milioane de oameni, Milioane de copaci”, (http://www.milioanedecopaci.ro) este o miscare nationala de plantari arbori si plante – un program educational si de protectie a mediului inconjurator (recunoscut de UNEP si nominalizat in 2007 la IPRA Golden World Awards). In primele doua editii ale miscarii nationale, s-au inscris peste 400 de companii, institutii, organizatii neguvernamentale si non-guvernamentale, care au plantat 11.399.917 de arbori si 4.336.114 de arbusti si plante prin actiunile a 33.617 de voluntari si a 21.051 de angajati.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de procesare de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. Valorile Smithfield Prod sunt responsabilitatea fata de mediul inconjurator, siguranta alimentara, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care ne desfasuram activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente