Animalele de companie pot fi dreptace sau stangace. Afla cum este al tau!

0
353

Oamenii de stiinta care au realizat studiul s-au jucat cu 42 de pisici timp de cateva saptamani.animalele de companie

Pisicile, cainii, papagalii si chiar pestii pot fi dreptaci sau stangaci, potrivit oamenilor de stiinta.

Descoperirea a fost facuta de psihologii de la Queen’s University din Belfast, care s-au jucat cu 42 de pisici de casa timp de cateva saptamani. Ei au aflat ca femelele sunt dreptace, in timp ce motanii sunt stangaci.

Si la caini este la fel, pana cand sunt sterilizati, cand aceasta diferenta dispare, sugerand ca hormonii joaca un rol.

Oamenii de stiinta au raportat ca papagalii vor ridica obiecte cu piciorul lor „dominant”, broscutele sunt majoritatea dreptace, iar pestii au o preferinta catre aripioara stanga sau dreapta. Chiar si balenele cu cocoasa prefera partea dreapta a falcilor cand se hranesc.

Dr. Culum Brown, specialist in comportamentul animalelor, spune ca cercetatorii au testat teoria si la papagali. „Papagalii vor ridica orice lucru de care sunt interesati cu piciorul lor dominant”.

In mod curios, papagalii care prefera sa foloseasca un picior mai mult decat celalalt, s-au dovedit mai destepti.

Cercetatorii propun urmatoarele teste pentru a afla ce parte a corpului folosesc animalele de companie pentru diverse actiuni:

Cainii: Cainii dau din coada la dreapta cand sunt relaxati si doritori sa socializeze, iar daca dau din ea la stanga, ar prefera sa se retraga.

Pisicile si rozatoarele: Dati animalului vostru un borcan cu mancare delicioasa si observati ce labuta foloseste pentru a extrage din el recompensa.

Pestii: Puneti un obiect necunoscut in mijlocul acvariului si observati daca pestii se rotesc in jurul lui spre dreapta sau spre stanga, indicand astfel preferinta lor de a utiliza ochii. Ochiul preferat se poate schimba in functie de felul in care considera subiectul, atractiv sau tulburator, sau daca pestii sunt curajosi sau timizi.

Reptile si amfibieni: Miscati o bucata de hrana in fata lor fie in dreapta, fie in stanga, si observati in ce directie prinde mai bine mancarea. Cercetatorii spun ca majoritatea speciilor tind sa prefere dreapta.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.