Animalele exotice de la Gradina Zoologica din Sibiu sunt rasfatate iarna

0
364

Iarna nu-i ca vara nici pentru animalele de la gradina zoologica. Multe dintre ele provin din tinuturi calde, unde nu ninge niciodata iar temperaturile rar scad sub 20 de grade. Administratorii Gradinii Zoologice din Sibiu trebuie sa le asigure acum conditii bune si hrana bogata in vitamine pentru a putea face fata anotimpului rece cu care nu sunt obisnuite.animale exotice

Animalele exotice din Gradina Zoologica se pot considera rasfatate in timpul iernii. Locuiesc in pavilioane incalzite si au parte de mancare pe saturate.

„In timpul iernii animalele exotice trebuie sa beneficieze de un amplasament cald asta inseamna o temperatura de peste 25 de grade la reptile si papagali, 20 de grade la maimute, si la lei 18-20.”, spune Constantin Bebeselea, directorul Gradinii Zoologice.

O mare atentie se acorda hranei animalelor, iar legumele, fructele si cruditatile sunt la mare cautare. Mai usor trec iarna tigrii siberieni, lupii, sau ursii care sunt obisnuiti cu frigul.

Chiar daca sunt invatate cu frigul iernii, animalele care stau afara sunt si ele hranite cu mancare mai consistenta.

Ingrijitorii gradinii zologice spun ca nu fac nici un rabat de la calitatea hranei animalelor, ca sa nu se imbolnaveasca pe timpul iernii.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.