Antrenamentul caiacistilor romani blocat de gunoaiele de pe Dunare

Antrenamentul caiacistilor romani blocat de gunoaiele de pe Dunare

Ploile abundente din ultimele zile au facut ca albia raului Cerna sa creasca si sa stranga de pe versanti tone de resturi menajere, vegetale si PET-uri
Tone de gunoaie au fost aduse in Dunare, de pe versanti, de apele umflate ale raului Cerna, sportivii de la Clubul de caiac-canoe din Orsova, din judetul Mehedinti, neputandu-si desfasura antrenamentele pe fluviu.

Ploile abundente din ultimele zile au facut ca albia raului Cerna sa creasca si sa stranga de pe versanti tone de resturi menajere, vegetale si PET-uri care au fost aduse mai intai in gura de varsare a raului in Dunare si mai apoi sa ajunga in fluviu.
Potrivit antrenorului de caiac-canoe a Clubului Sportiv Orsova, Beniamin Zabet, panza de zeci de metri patrati de gunoaie care s-a format pe malul fluviului Dunarea face imposibila desfasurarea antrenamentelor in aceasta perioada.
„Toate antrenamentele noastre sunt compromise, in aceste zile nu putem sa le desfasuram. Exista riscul, in afara de compromiterea antrenamentelor, sa compromitem si barcile. Avem si barci mai valoroase cu care mai participam la competitiile nationale si internationale si acestea nu le putem folosi pentru ca sunt busteni, trunchiuri de copac, pet-uri” , a explicat Zabet.

Pe de alta parte, peisajul de pe faleza Dunarii din Orsova este unul dezolant avand in vedere intinderea de cateva sute de metri patrati pe care se afla gunoaiele.
Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Mehedinti, Dan Budu, au fost deja anuntate autoritatile de la Apele Romane Caras-Severin care trebuie sa se ocupe de curatarea fluviului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente