Apartamente ecologice in nordul Capitalei

  0
  703
  Apartamente ecologice in nordul Capitalei
  Apartamente ecologice in nordul Capitalei

  Compania Ozone Homes va construi in nordul Capitalei, in localitatea Tunari, un complex rezidential cu apartamente ecologice, realizate din materiale care permit facturi la energie cu circa 30-40% mai mici fata de locuintele clasice.

  Proiectul pilot, denumit Avalon Residence, va cuprinde aproximativ 40 de apartamente cu doua si trei camere, cu suprafete construite intre 51 si 74 mp. Unitatile vor fi dispuse in trei blocuri de tip P+1, iar preturile vor varia intre 42.500 euro si 63.750 euro, la care se adauga 5% TVA.

  Astfel, casele vor fi construite pe un sistem de panouri structurale izolatoare (panouri SIP – Structurated Insulated Panel), care sunt produse intr-o fabrica de la Clinceni, in care s-a investit un milion de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, noul sistem de constructii ce foloseste panourile structurale SIP poate aduce economii la intretinere pentru o garsoniera (51 mp) de 625 lei/an, adica 19.548 lei in 30 de ani, echivalentul a 15% din valoarea locuintei.
  Costul utilitatilor, prioritar

  Romanii nu isi vor mai construi locuinte ca sa arate altora ce case au ei, ci unele care sa corespunda nevoilor lor”, spune Andrew Prelea, care detine controlul companiei Ozone Homes. Astfel, prioritar in viitor va fi costul utilitatilor.

  Locuintele nu vor fi racordate la reteaua de gaze, ci sunt proiectate sa foloseasca doar electricitate si vor folosi pentru incalzire pompe de caldura aer-aer (care recupereaza caldura din aer).

  Apartamentele vor avea bucataria mobilata si echipata cu aparatura electrocasnica, baia utilata, loc de parcare, acces la facilitatile comune: piscina, loc de joaca, teren de minigolf, paza. Locuintele de la parter au gradina privata, de 12 metri patrati (care va costa in plus 1.500 de euro), iar cele de la etaj vor avea balcon.

  Pentru primul imobil, compania are in plan ca lucrarile sa fie demarate in primavara anului viitor, dupa ce dezvoltatorul va avea sase rezervari. In prezent patru locuinte sunt rezervate. Constructia propriu-zisa a complexului va dura intre trei si sase luni.

  Andrew Prelea este CEO si actionar si al companiei australiene de dezvoltare imobiliara South Pacific, cunoscuta pentru cartierul construit angajatilor Ministerului Apararii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.