Apel la responsabilitate si respect pentru om si natura

Apel la responsabilitate si respect pentru om si natura
Apel la responsabilitate si respect pentru om si natura

Academia Civica Bihor si cei aproximativ 50 de cetatenii prezenti azi la mitingul pro-natura desfasurat la Oradea au facut apel la autoritatile statului roman sa trateze cu seriozitate si responsabilitate problemele de mediu care afecteaza tara si locuitorii ei.

„Cerem autoritatilor centrale si locale sa ia masuri ferme, constante si eficiente pentru stoparea defrisarilor. Padurea, sursa noastra de aer si casa a miliarde de vietuitoare, este in prezent rana sangeranda a Romaniei. Autoritatile au datoria de a opri aceasta hemoragie. Cerem autoritatilor locale sa respecte dreptul locuitorilor la aer curat, sa protejeze arborii din localitati si sa sporeasca efectiv si nu doar pe hartie suprafata de spatii verzi. Dezvoltarile urbanistice trebuie sa afecteze cit mai putin fondul de arbori al localitatilor. Cerem sa se renunte la exploatarea gazelor de sist, deoarece exista riscuri prea mari pentru sanatatea populatiei, care nu pot fi compensate de nici un castig material”, se arata in apelul protestatarilor.

Participantii la miting au afisat bannere cu mesajele pe care acestia le sustin „Romania spune nu exploatarii fractionare a gazelor de sist”, „Nu putem bea bani”, sau „SOS Terra”.

Cu toate ca si-au anuntat prezenta la miting, social democratii bihoreni nu au mai aparut.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente