Intalnirea expertilor in energie la RENEXPO

Intalnirea expertilor in energie la RENEXPO
Intalnirea expertilor in energie la RENEXPO

Fie vorba de energie solara, bioenergie sau energie eoliana – Europa investeste in surse de energie regenerabila. Obiectivul comun al UE: pana in 2020 ponderea de energie din surse regenerabile sa fie de 20%. Pentru aceasta este nevoie de tehnologii si servicii noi. Progresele din domeniul energiilor regenerabile sunt prezentate la targurile RENEXPO® – raspandite in toata Europa, organizate de compania REECO. La inceputul acestui an, primul eveniment spectaculos a fost RENEXPO® din Ungaria, care a avut loc pentru a saptea oara.

Ceea ce a inceput cu targul RENEXPO®, care va ajunge deja la a 14-a editie pe 26 septembrie, s-a transformat intr-o retea care depaseste granitele tarilor.

Renewable Energy Exposition, pe scurt RENEXPO®, a aratat in Aprilie la Budapesta, relevanta unui forum care a adunat la un loc reprezentanti din sectorul energiei, cunstructiilor si serviciilor: peste 2600 de vizitatori, 80 de expozanti internationali si 400 de participanti la conferinte si-au imbogatit cunostintele despre cele mai recente dezvoltari din domeniul energiei fotovoltaice, biomasei sau cogenerarii. Un highlight al targului a fost standul inventiilor, care s-a realizat in colaborare cu Ministerul National de Dezvoltare si Biroul National de Inovatii. Inovatiile tehnice prezentate aici sunt doar o conditie prealabila pentru a atinge tinta guvernului Ungar: pana in 2020 cel putin 14,65% din necesitatile energetice sa fie acoperite din surse de energie regenerabila – UE a emis tinta de 13 % pentru Ungaria.

Polonia vrea sa depaseasca pragul de 15% pana in 2020. Anul trecut, cel mai mare bloc din lume a fost construit in orasul Połaniec pentru arderea biomasei. Un impuls important pentru dezvoltarea planificata a energiilor regenerabile o va da urmatoarea editie a RENEXPO® Poland, care printre altele se va concentra pe tema de bioenergie. Cel mai mare targ de energie al Poloniei va avea loc pe 16 si 17 octombrie, in Varsovia.

In noiembrie, REECO ofera la Bucuresti o noua platforma pentru a fi mai bine conectati la domeniul energiei din Europa de sud-est. RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE va gazdui intre 20 – 22 noiembrie 2013, patru targuri cu tematici specific dezvoltate: RENEXPO® WIND, RENEXPO® SOLAR, RENEXPO® HYDROPOWER si RENEXPO® BIO&CO. Anul precedent targul a avut in jur de 4.400 de vizitatori si 130 de expozanti.

RENEXPO® Austria, care va avea loc intre 28 – 30 noiembrie 2013, in Salzburg, se specializeaza de anul acesta pe domeniul RENEXPO® HYDRO si RENEXPO® PV. Targul pe hidroenergie este cea mai mare intalnire din 2013 in tarile vorbitoare de limba germana, pe cand RENEXPO® PV este cel mai mare targ si conferinte pe fotovoltaic din Austria.

Conducerea din Austria si-a stabilit un obiectiv ambitios: contributia de energie regenerabila la productia totala de energie sa se ridice la 34% pana in 2020, potrivit Agentiei Federale de Energie din Austria.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente