APIA cere cresterea taxei de poluare pentru autovehiculele vechi

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) considera ca initiativa de suspendare a taxei trebuie sustinuta si prin introducerea de alte masuri printre care si cresterea semnificativa a taxei de poluare pentru autovehiculele vechi, au anuntat, joi, reprezentantiiAPIA, conform NewsIn.
cresterea taxei de poluare
Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile mai cere in afara masurii de crestere a taxei de poluare si instituirea mecanismelor de control fiscal privind evaziunea fiscala realizata in special de catre persoanele fizice care se ocupa cu vanzare de autovehicule si pentru care nu achita nici impozite pe profit si nici TVA.
De asemenea, APIA spropune realizarea de catre RAR a unui control tehnic sever la admiterea in circulatie, precum si cresterea numarului de controale in trafic pentru depistarea autovehiculelor cu stare tehnica necorespunzatoare. Totodata, reprezentantii APIA sustin obligativitatea realizarii de inspectii tehnice periodice mai frecvent, anual sau bianual, in functie de vechime, precum si majorarea RCA-ului pentru autovehiculele mai vechi de 10 ani.
In alta ordine de idei, APIA apreciaza initiativa de reluare a programului de innoire a parcului auto de la inceputul anului 2009, considerand ca acest lucru va genera rezulate mult mai bune comparativ cu 2008 cand programul a fost operationalizat abia in iunie. Guvernul a decis miercuri, 19 noiembrie, suspendarea aplicarii taxei auto pentu masinile noi Euro 4, pana la 31 decembrie 2009, si trimiterea unei notificari la Comisia Europeana, in care Executivul va explica decizia luata.

Sursa: Ziua

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente