Comisia Europeana lanseaza o aplicatie cu tematica ecologica pentru smartphone-uri si tablete destinata copiilor

Comisia Europeana lanseaza o aplicatie cu tematica ecologica pentru smartphone-uri si tablete destinata copiilor

Comisia Europeana a lansat Zoe Makes a Splash!, o aplicatie cu tematica ecologica ce poate fi descarcata gratuit pe dispozitive Apple si Android. Este vorba despre o poveste digitala interactiva, adresata copiilor cu varste intre 7 si 11 ani. Protagonistii povestii sunt doi copii curiosi care descopera importanta apei in societate. Ghidul lor, o broasca vorbitoare, ii avertizeaza si cu privire la efectele poluarii apei, explicandu-le cum sa o evite. Animatii hazlii si elemente interactive alterneaza cu sectiuni educative mai serioase, unde utilizatorii pot gasi informatii despre circuitul apei in natura si despre tratarea apelor.

Este disponibila si o versiune online a povestii, cu un set de note pedagogice menite sa-i incurajeze pe profesori sa desfasoare in clasa activitati bazate pe proiecte. Aplicatia si versiunea sa online sunt disponibile in limbile engleza, franceza, germana, spaniola, italiana si poloneza.

Context
Aplicatia lansata face parte dintr-o serie de initiative pe tema apei. La jumatatea lunii noiembrie, Comisia va prezenta un plan pentru protejarea resurselor acvatice ale Europei (Blueprint to Safeguard Europe’s Water Resources). Scopul planului este de a directiona evolutia politicii in domeniul apei pana in 2020, optimizand politica actuala si eliminand eventualele lacune. Mai sunt disponibile si alte publicatii pentru copii pe teme de mediu, in special povestile cu Tom si Lila, care s-au bucurat de un succes urias, destinate copiilor de 5-7 ani. Zece titluri au aparut in perioada 2001 – 2011 si au fost distribuite aproape 2 milioane de exemplare in intreaga UE, se arata intr-un comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente