Ministrul Mediului: Apa, ca şi pădurea, reprezintă securitatea unei ţări

Doina Pana: ” La nivel global se manifesta deja o acuta criza a apei”

Doina Pana, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a participat astazi, 20 martie 2014, la un eveniment organizat de catre Administratia Nationala Apele Romane. Intalnirea a avut loc la sediul Asociatiei Inginerilor din Romania, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Evenimentul a reunit oameni de stiinta, ingineri, profesori din domeniul hidrotehnic, specialisti din domeniul…

Citește mai departe

Apa din fantanile de la tara, poluata cu nutrienti

In majoritatea comunelor si satelor din Romania, apa din fantana este poluata cu nitrati, substanta provenita din depozitarea haotica a gunoiului de grajd si a latrinelor neimpermeabilizate din gospodariile oamenilor. Pornind de la acest lucru, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a demarat, anul trecut, o ampla campanie de sensibilizare si constientizare a persoanelor care locuiesc…

Citește mai departe

Legea va trece de partea naturii in ce priveste productia de hidroenergie

Raurile naturale din Carpatii Romaniei au primit astazi o sansa in fata amenintarilor din zona industriei hidroenergetice, prin semnarea unui protocol de colaborare intre Departamentul de Ape, Paduri si Piscicultura si organizatia WWF-Romania. Protocolul prevede angajamentul de a alinia productia de hidroenergie la legislatia Uniunii Europene privind conservarea naturii, prin emiterea unui act normativ cuprinzand…

Citește mai departe

WWF lanseaza campania „Raurile de munte: ultima sansa”

WWF lanseaza campania „Raurile de munte: ultima sansa” WWF-Romania lanseaza campania nationala „Raurile de munte: ultima sansa”, urmand modelul campaniei din 2011, „Salvati padurile virgine”, cand peste 100.000 de romani au contribuit la modificarea legislatiei, in favoarea padurilor virgine. WWF isi propune ca, alaturi de sustinatorii campaniei, sa obtina protectia legala pentru cele mai valoroase…

Citește mai departe
Seminarii de educatie ecologica pentru copii

Seminarii de educatie ecologica pentru copii

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice anunta initierea ultimei etape a Campaniei de informare si constientizare a Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”- Seminariile de educatie ecologica pentru copii. Potrivit sursei citate, obiectivul principal al seminariilor consta in informarea corecta a copiilor in ceea ce priveste problemele legate de igiena si consumul de apa. De…

Citește mai departe

Comisia Europeana lanseaza o aplicatie cu tematica ecologica pentru smartphone-uri si tablete destinata copiilor

Comisia Europeana a lansat Zoe Makes a Splash!, o aplicatie cu tematica ecologica ce poate fi descarcata gratuit pe dispozitive Apple si Android. Este vorba despre o poveste digitala interactiva, adresata copiilor cu varste intre 7 si 11 ani. Protagonistii povestii sunt doi copii curiosi care descopera importanta apei in societate. Ghidul lor, o broasca…

Citește mai departe

Importanta apei pentru natura si oameni, evidentiata printr-o activitate la Biblioteca Judeteana din Baia Mare

Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” a gazduit astazi activitatea „Apa, miracolul vietii” , realizata de elevii clasei a III a B de la Scoala cu clasele I-VIII „George Cosbuc”, (director prof. Buzila Cristian), coordonati de inv. Alina Bozga. Activitatea face parte din proiectul de parteneriat „Primii pasi in lumea cunoasterii” incheiat intre…

Citește mai departe