Seminarii de educatie ecologica pentru copii

  0
  566
  Seminarii de educatie ecologica pentru copii
  Seminarii de educatie ecologica pentru copii
  Seminarii de educatie ecologica pentru copii
  Seminarii de educatie ecologica pentru copii

  Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice anunta initierea ultimei etape a Campaniei de informare si constientizare a Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”- Seminariile de educatie ecologica pentru copii.

  Potrivit sursei citate, obiectivul principal al seminariilor consta in informarea corecta a copiilor in ceea ce priveste problemele legate de igiena si consumul de apa. De asemenea, se va incerca instruirea copiilor si crearea unei atitudini pozitive in relatia lor cu mediul inconjurator.

  Seminariile de educatie ecologica vor fi sustinute de cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatori, organizat in primavara acestui an, sub supravegherea reprezentantilor Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

  Evenimentele se vor organiza in gradinite si scoli din cele 87 comune incluse in proiect. Astfel, cele 3 grupe de copii, prescolari, ciclul primar si cel gimnazial vor primi informatii despre importanta apei pentru mediul inconjurator si sanatatea omului.

  Prima etapa (10 octombrie – 01 noiembrie) cuprinde comunele din judetele: Dambovita, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Suceava, Iasi, Buzau, Satu-Mare, Bihor, Maramures, Brasov, Prahova, Mehedinti, Dolj, Olt, Cluj, Bistrita Nasaud.

  Organizatorii sustin ca prin aceste actiuni se doreste imbunatatirea practicilor si comportamentelor individuale, de familie si institutionale in zonele rurale din Romania (in special in comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrati), in ceea ce priveste gestionarea gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, precum si combaterea poluarii cu nutrienti a apelor si solului si crearea premizelor pentru o agricultura durabila.

  Cea mai importanta sursa de intoxicare cu nitrati si nitriti o reprezinta apa din fantani. In majoritatea comunelor si satelor din Romania, apa din fantana este poluata cu aceasta substanta provenita din depozitarea haotica a gunoiului de grajd si a latrinelor neimpermeabilizate din gospodariile oamenilor.

  In Romania peste 1.900 de localitati sunt vulnerabile la poluarea cu nitrati.

  Cantitatile peste limitele admise, a nitratilor in apa de baut, conduc la blocarea oxigenului din sange, ceea ce afecteaza capacitatea respiratorie. Afectiunea se numeste methemoglobinemie, sau “boala albastra” si este deosebit de periculoasa pentru sugari, putand provoca moartea. In plus, nitratii din apa pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculina.

  Limita sanitara maxima admisa pentru nitrati in apa potabila este de 50 mg/litru, la fel ca in Uniunea Europeana.

  Pe termen lung, obiectivul acestei campanii este imbunatatirea calitatii vietii prin practicarea agriculturii ecologice, impadurirea terenurilor improprii agriculturii si crearea de perdele forestiere de protectie.

  Aceste masuri elimina riscul imbolnavirii cauzate de consumul de apa contaminata si promoveaza utilizarea eficienta a gunoiului de grajd care, in acest mod, nu va mai fi un factor poluant.

  Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam sa accesati: www.inpcp.ro, www.inpcp-campanie.ro, www.blog.inpcp-campanie.ro

  Citeste mai mult pe NewsBucovina.ro http://www.newsbucovina.ro/social/88684/seminarii-de-educatie-ecologica-pentru-copii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.