Apa este importanta pentru fiinta umana si constituie 70% din greutatea ei. Organismul nostru are nevoie de a digera alimentele pe care le mancam, cu cat consumam mai multe calorii cu atat mai mult avem nevoie de apa pentru a le elimina.
Aproape toate alimentele contin apa, ceea ce ne da jumatate din ce avem nevoie pe zi, restul este asigurat din ceea ce bem.
Cateva sfaturi:
Trebuie sa beti des dar in cantitati mici. Nu va fie frica sa beti apa, organismul nostru poate gestiona 1 litru de apa pe ora. Apa trebuie bauta lent si intre mese, beti mai ales la sculare si inainte de culcare. Este bine sa beti apa cu 30 de minute inainte de masa si dupa o ora dupa masa. Nu beti bauturi prea reci sau prea calde, bauturile gazoase pot provoca balonari si vor umfla stomacul. Chiar si alcoolul contine apa, acesta dezhidrateaza, insa nu trebuie baut in exces.
Iata continutul in apa a anumitor produse:
Berea – 92 %
Vin – 88 %
Lapte – 87%
Fructe proaspete – intre 80 – 85 %
Paine – 34 %
Oua – 14%
Cereale, paste, faina – 12%
Ulei – 0%
Zahar – 0%
Cartofi – 79%
Carne si peste – 65-70%
Banane – 75%
_______________________
sursa: www.poupoune.ca