Tasuleasa Social deschide sambata Padurea Pedagogica

  0
  397
  Voluntarii de la T??uleasa Social au plantat 12 mii de puie?i
  Voluntarii de la Tăşuleasa Social au plantat 12 mii de puieţi
  Tasuleasa Social deschide sambata Padurea Pedagogica

  Asociatia Tasuleasa va inaugura sambata un proiect prin intermediul caruia vrea sa ii invete pe tineri care este importanta apei si a padurii in natura. Padurea Pedagogica este proiectul la care voluntarii de la Tasuleasa Social lucreaza din 2010. Este vorba despre un spatiu special creat unde tinerii invata despre mediu.
  Padurea Pedagocica este un proiect la care inca de anul trecut aproximativ 200 de voluntari au lucrat ca sa il duca la bun sfarsit.

  Este vorba despre un loc special amenajat in campusul Asociatiei Tasuleasa, in satul Piatra Fantanele, unde copii si tinerii invata care este rolul si importanta apei si a padurii in natura dar si cum trebuie acestea ingrijite si protejate pentru a fi pastrate.

  Ideea celor de la Tasuleasa este de a oferi tinerilor si copiilor mai multe informatii despre natura si mediul inconjurator decat se ofera la scoala in cadrul orelor de biologie si stiintele naturii.

  In spatiul in care a fost amenajata Padurea Pedagogica, copii de peste 10 ani, vor putea invata multe lucruri noi si utile despre mediul inconjurator.

  Primul grup de copii va vizita Padurea Pedagocica incepand cu 30 iulie si in cadrul vizitei pe care o vor face acestia vor avea parte de o expozitie de fotografii dar si de proiectii de filme si slideshow-uri despre Asociatia Tasuleasa Social si actiunile pe care le desfasoara.

  Proiectul Padurea Pedagogica a fost demarat anul trecut in luna octombrie si la realizarea lui au participat voluntari din Vatra Dornei, Bistrita, Galati, Bucuresti, Bacau, Dorna Candrenilor, Republica Moldova dar si din Germania. Asociatia Tasuleasa Social a fost infiintata in anul 2000 si numai anul trecut membrii asociatiei au plantat aproximativ 100.000 de puieti.

  Alin Ulman Useriu, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social, a declarat pentru Bistriteanul.ro “in prima grupa care va veni in Padurea Pedagogica vor fi voluntari care au lucrat la acest proiect. Vor fi aproximativ 80 de persoane. Vor venit din Bistrita, Bucuresti, Suceava, Galati, din mai multe orase. Speram ca aceste actiuni sa fie repetate ani de-a randul de acum incolo si sa aiba cat mai mult succes”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.