APM Covasna va marca zonele populate cu ursi

Agentia de Protectie a Mediului (APM) Covasna intentioneaza sa cartografieze barlogurile ursilor, pentru a a avea o evidenta a acestora si pentru a reusi astfel sa previna cetatenii cu privire la zonele periculoase, transmite corepondentul AMOS News.
urs
Directorul APM Covasna, Hobincu Zoltan, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca zona Comandau, unde nu demult un barbat a murit dupa ce a fost atacat de ursi, este prima vizata in acest sens. Astfel, in zonele unde se va constata ca exista ursi, APM va monta indicatoare de avertizare, astfel incat oamenii sa evite a se aventura in respectivele locuri. In prezent, judetul Covasna are o populatie de aproximativ 600 de ursi, inmultirea acestora fiind una progresiva, ca urmare a conditiilor favorabile pe care le ofera padurile din judet.

Potrivit presedintelui Asociatiei vanatorilor sportivi Covasna, Laszlo Bela, ursoaicele din judet nasc 3- 4 pui; in aceste conditii, ursii au devenit un pericol pentru vietile oamenilor din zonele apropiate padurilor in care traiesc. Pe de alta parte, cota de vinatoare prevazuta pentru judetul Covasna este una foarte mica.

Atacurile ursilor asupra oamenilor s-au inmultit in ultimii ani in judetul Covasna, multe dintre acestea soldandu-se cu moartea victimelor.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *