APM Gorj va elabora un program integrat de gestionare a calitatii aerului la Targu Jiu si Rovinari

Agentia pentru Protectia Mediului Gorj va elabora pentru orasele Targu-Jiu si Rovinari un program integrat de gestionare a calitatii aerului, dupa ce s-au constatat depasiri ale limitelor admise la poluarea cu indicatorii dioxidul de sulf si particule in suspensie.
calitatea aerului
Initiativa are in vedere informatiile furnizate de Centrul de Evaluare a Calitatii Aerului privind analiza datelor inregistrate in anul 2008, la statiile de monitorizare a calitatii aerului amplasate in Targu-Jiu si Rovinari. Aparatele au indicat depasiri la indicatorii SO2 (dioxid de sulf) si PM10 (particule in suspensie).

Programul integrat de gestionare a calitatii aerului reprezinta totalitatea masurilor care se desfasoara pe o perioada de cel mult cinci ani, in zonele sau aglomerarile unde pentru unul sau mai multi poluanti se constata depasiri ale valorilor limita sau tinta.

“Programul este elaborat in termen de sase luni de la initiere si se aproba prin Hotarare de Consiliu Judetean, in termen de 90 de zile de la finalizare. In acest scop, a avut loc deja prima intrunire a Comisiei Tehnice la Sediul APM Gorj, care are in componenta reprezentanti din domeniul protectiei mediului, Consiliului Judetean, Directia de Sanatate Publica, Primariile Targu Jiu, Rovinari, Farcasesti. Au mai participat reprezentanti din partea poluatorilor C.E .Rovinari, C.E.Turceni si S.N.L.O. Poluarea aerului provoaca pagube ecosistemelor din cauza ploilor acide. Legislatia europeana introduce obiective de calitate, inclusiv valori limita. In judetul Gorj exista trei statii de tip industrial amplasate in Targu Jiu, Rovinari, Turceni. Scopul elaborarii planului vizeaza incadrarea indicatorilor sub aceste valori”, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj.

Programul de gestionare a calitatii aerului va fi elaborat de catre Comisia Tehnica pentru elaborarea programelor de gestionare a calitatii aerului la nivelul judetului Gorj, infiintata in anul 2007, printr-un ordin al prefectului.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente