APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului

  0
  412
  APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului
  APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului
  APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului
  APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului

  APM Neamt lanseaza un concurs de miniproiecte destinat elevilor, dar si multiple activitati si participari la simpozioane si conferinte

  Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Neamt celebreaza, pe 5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului, principalul eveniment ecologic, de informare publica si de actiune pentru mediu al Natiunilor Unite (UNEP), marcat in peste 100 de tari, pentru a incuraja si constientiza populatia privind protectia mediului la nivel mondial.

  Evenimentul are ca scop constientizarea protejarii insulelor supuse riscurilor si vulnerabilitatilor, ca urmare a schimbarilor climatice.

  Pentru marcarea evenimentului la nivel local, APM Neamt lanseaza un concurs de miniproiecte, sub forma de prezentari power-point, cu tema: “Schimbarile climatice si manifestarile fenomenelor extreme”, vizand modificarile de la nivel global, ca rezultat al evolutiei climei.

  Concursul, demarat in randul elevilor, isi propune adoptarea unei atitudini de responsabilizare ecologica si civica, ca urmare a impactului schimbarilor climatice care au afectat agricultura, sanatatea umana, ecosistemele terestre si marine, aprovizionarea cu apa, mijloacele de trai ale oamenilor, precum si de a dezvolta simtul practic in abordarea unor probleme de actualitate si de interes pentru societate. Concursul se adreseaza ciclului liceal de invatamant si consta in inscrierea fiecarei unitati de invatamant cu maximum trei lucrari, sub forma unor prezentari power-point sau filmulete. Vor fi luate in considerare doar lucrarile originale, de unic autor, fiecare participant putand concura cu o singura prezentare. In evaluarea lucrarilor se va tine seama de conditiile de forma (respectarea conditiilor de eligibilitate, tehnoredactare, aspect general), calitatea argumentelor, abilitatea de a discerne, sistematiza, de a analiza si generaliza procese si fapte, claritatea exprimarii, concizie si cursivitate in exprimarea ideilor. Comisia de jurizare va fi formata din reprezentanti ai APM Neamt. Lucrarile vor fi depuse la sediul APM Neamt pana pe 6 iunie, iar decernarea premiilor va avea loc pe 10 iunie, la sediul APM Neamt.

  APM Neamt va desfasura, cu acest prilej, si alte manifestari care constau in realizarea si distribuirea de afise si pliante, o actiune de ecologizare pe 5 iunie, participarea la Conferinta “Jijia inferioara – potential sit RAMSAR”, organizata de APM Iasi, participarea in calitate de partener la activitatea de jurizare in cadrul Simpozionul “Ecoviata”, initiat de catre Grupul Scolar Economic Administrativ din Piatra Neamt, pe 6 iunie. Mai multe detalii se pot obtine de pe site-ul http://apmnt.anpm.ro sau de la sediul APM Neamt, Compartimentul Relatii Publice si Tehnologia Informatiei, telefon: 0233/215049, int. 104.

  ONU a declarat anul 2014 drept Anul International al Statelor Insulare Mici (SIDS) aflate in curs de dezvoltare. In acest sens, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat: “Planeta Pamant este insula noastra comuna, sa ne unim fortele pentru a o proteja!”.

  Ziua Mondiala a Mediului are ca tema principala schimbarile climatice si se desfasoara sub sloganul: “Raise your voice, Not the sea level” – “Ia Atitudine! Schimba-ti comportamentul! Spune STOP schimbarilor climatice!”. Este o oportunitate excelenta de a lansa un apel de solidaritate cu insulele mici, amenintate tot mai mult cu disparitia, ca urmare a cresterii nivelului marilor si oceanelor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.