S-a votat in Parlament: Voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala

Legea voluntariatului, adoptata
Legea voluntariatului, adoptata

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu majoritate – 302 voturi „pentru”, 2 voturi „impotriva” si o abtinere – proiectul de lege care reglementeaza activitatea de voluntariat in Romania, initiat de deputatul PSD Mihai Sturzu si semnat de alti 107 parlamentari PSD, PNL, PC si UNPR.

Proiectul de lege a fost adoptat si de Senat in luna februarie 2014. Legea este organica, Camera Deputatilor fiind for decizional, anunta Mediafax.

Legea volutariatului reglementeaza participarea persoanelor fizice, neremunerata si bazata pe decizia liber consimtita a acestora, la activitati de voluntariat organizate in Romania de persoane juridice de drept public sau de drept privat fara scop lucrativ.

Proiectul de lege defineste si contractul de voluntariat, care reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului.

Experienta profesionala

Legea mai prevede ca organizatia gazda va elibera, la cererea voluntarului, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. Totodata, voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala.

Incheierea unui contract de voluntariat va fi obligatorie, astfel incat in spatele voluntariatului sa nu se mai ascunda munca la negru.

Perioadele de voluntariat vor fi recunoscute prin certificate de voluntariat.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente