APM Satu Mare creaza un corp al voluntarilor ecologici

APM Satu Mare creaza un corp al voluntarilor ecologici
APM Satu Mare creaza un corp al voluntarilor ecologici

Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare, ca urmare a aparitiei legii voluntariatului (Legea 78 din 2014), in anul 2015 si-a propus infiintarea la nivelul judetului Satu Mare a Corpului Voluntarilor Ecologici.

Pentru toate activitatile pe care institutia le va desfasura in acest an, in contextul evenimentelor de mediu din calendarul ecologic, voluntariatul va ocupa un loc de frunte, fiind garantul realizarii cu succes a obiectivelor propuse.

In aceasta initiativa, un prim pas s-a realizat in urma vizitei grupului de tineri ,,Zig-Zag prin Romania”, care pornind din Iasi a ajuns in judetul nostru si la APM Satu Mare, din dorinta de a cunoaste activitatile ecologice desfasurate in beneficiul comunitatii si rezultatele remarcabile obtinute de institutia noastra. La fel ca si pentru celelalte judete, la finalul vizitei impresiile acumulate vor fi impartasite lumii intregi prin intermediul cartii editate in exclusivitate pentru judetul Satu Mare cu titlul ,,Zig Zag prin Satu Mare”.

In urma discutiilor purtate, cei 14 tineri din grupul ,,Zig-Zag prin Romania” si-au manifestat dorinta de a participa atat la activitatile de formare a echipei de voluntari ecologi cat si la implementari de proiecte comune. In acest sens s-au pus bazele organizarii unei initiative cu caracter national care se va materializa in luna septembrie cu ocazia celebrarii evenimentului ecologic: ,,16 septembrie – 22 septembrie 2015 – Saptamana Mobilitatii Europene”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente