APM Vrancea: Imbogatirea cunostintelor elevilor si profesorilor privind natura

  0
  486
  Activit??i de educa?ie ecologic? în ?coli din jude?ele Gorj ?i Vâlcea
  APM Vrancea: Îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor şi profesorilor privind natura
  APM Vrancea: Imbogatirea cunostintelor elevilor si profesorilor privind natura
  APM Vrancea: Imbogatirea cunostintelor elevilor si profesorilor privind natura

  In perioada 15.06.2013-15.12.2015 , Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea implementeaza proiectul „Imbunatatirea managementului Siturilor de Interes Comunitar ROSCI0026 Cenaru si ROSCI0216 Reghiu Scruntaru”, cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin programul POS Mediu 2007-2013 axa Prioritara 4 .

  Natura-in-Parcul-Schuman

  In cadrul acestui proiect , in data de 29.04.2014 , orele 10 si respectiv 12 , APM Vrancea a organizat si desfasurat o intalnire cu elevii din comuna Reghiu si una cu cei din comuna Andreiasu de Jos.

  Activitatile au fost deschise cu prezentarea reprezentantilor APM Vrancea. S-a continuat cu videoproiectii care au continut informatii privind :

  * Prezentarea proiectului „Imbunatatirea managementului Siturilor de Interes Comunitar ROSCI0026 Cenaru si ROSCI0216 Reghiu Scruntaru” – localizare , scop , obiective , rezultate preconizate
  * Prezentarea ariei ROSCI0216 Reghiu Scruntaru /Rezervatia naturala 2.820 Padurea Reghiu – Scruntaru si respectiv a ariei ROSCI0026 Cenaru /Rezervatia naturala 2.815. Padurea Cenaru (localizare, cadru natural, context legislativ , specii si habitate protejate)
  * Prezentarea conceptului de retea de arii protejate europene NATURA 2000”
  * Beneficiile practice pe care le aduc ariile protejate
  * Ariile protejate si dezvoltarea durabila locala
  * Argumente in favoarea conservarii naturii

  Actiunile au ca scop imbogatirea cunostintelor elevilor si profesorilor privind natura si cresterea respectului fata de aceasta cat si sensibilizarea elevilor fata de protectia naturii , de conceptul de protejare a speciilor si habitatelor. Copii sunt atrasi si chiar isi doresc sa se simta utili in protejarea naturii. Asa ca printr-o educare corecta a generatiilor viitoare, principiile si obiectivele de conservare a biodiversitatii vor avea o baza solida.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.