APM vrea sa stie daca-i laudata de botosaneni

Conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani va apela in urmatoarea perioada la un sondaj de opinie pentru a afla si parerea botosanenilor cu privire la eficienta activitatilor efectuate de agentie. Sondajul va fi aplicat atat in mediul urban, cat si in cel rural. Daca procesul de efectuare a sondajului este mult mai usor in orase, in localitatile rurale, conducerea APM va apela la ajutorul primarilor. „Vom lua legatura cu primarii pe problematicile de mediu pe care ei ni le-au transmis si cu care se confrunta, carora ar trebui sa le gaseasca solutii”, a declarat Sorin Grindei, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani.

In cadrul localitatilor rurale reprezentantii APM vor oferi consiliere si recomandari pe politici de mediu si programele de finantare, autoritatilor publice locale. Agentia doreste sa vina in intampinarea autoritatilor locale si sa le invete ce trebuie sa faca pentru a accesa cat mai multe fonduri europene si a reusi sa isi rezolve problemele de mediu.

Nu numai administratiile publice locale vor fi ajutate de APM, ci si cetatenii din mediul rural care intampina tot felul de probleme in ceea ce priveste mediul. „Pana acum acestia nu au intrebat de catre Autoritatea de Mediu, adica pe noi, ce solutii pot fi gasite la anumite probleme care sunt”, a adaugat directorul APM Botosani.

Sursa: Jurnalul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *