Arad: Proiect pentru dezvoltarea voluntariatului

  0
  334
  Arad: Proiect pentru dezvoltarea voluntariatului
  Arad: Proiect pentru dezvoltarea voluntariatului

  Asociatia Educatio a castigat un nou proiect prin care va dezvolta Centrul de voluntariat pentru comunitatea aradeana.

  Acest centru va reprezenta o structura de sprijin pentru dezvoltarea sectorului neguvernamental si non-profit din judetul Arad. Misiunea centrului consta in incurajarea spiritului civic si de libera asociere, modernizarea structurala a societatii romanesti, alinierea la dezbaterile contemporane privind sectorul tertiar din Romania, dezvoltarea durabila a societatii civile romanesti si consolidarea democratiei participative in Romania. „Prin centrul de voluntariat din Arad ne dorim sa promovam o comunitate aradeana responsabila si solidara, in care toti cetatenii contribuie la prevenirea si rezolvarea problemelor acesteia oferindu-si resursele personale”, a declarat presedintele Asociatiei Educatio, Glad Varga.

  Centrul Judetean de Voluntariat Arad are ca scop promovarea implicarii in mod voluntar a membrilor comunitatii in dezvoltarea societatii civile. Centrul va fi inaugurat la data de 11 mai, la ora 11.00, in Parcul „Avram Iancu”. Pentru o mai buna comunicare cu cei interesati de mersul implementarii proiectului, dar si pentru crearea unei baze de date si facilitarea de informatii utile voluntarilor, ONG-urilor si reprezentantilor autoritatilor publice locale, se va realiza o platforma on-line pentru gestionarea cererii si ofertei de voluntariat. Asociatia Educatio va elabora si lansa un Apel Deschis privind Formarea Retelei Partenerilor Proiectului in cadrul Centrului Judetean de Voluntariat cu care se vor incheia acorduri de colaborare.

  Proiectul include si o Gala a premiilor pentru voluntariat, o competitie adresata persoanelor indiferent de varsta, care fac voluntariat in judetul Arad, grupurilor, organizatiilor non-guvernamentale si institutiilor publice care desfasoara proiecte cu ajutorul voluntarilor, institutiile scolare care desfasoara proiecte extrascolare, precum si bloggerilor care promoveaza initiative de voluntariat. Activitatile de voluntariat vor fi organizate pe categorii: social si sanatate, cultural, educatie, formare profesionala, protectia mediului, religie si interculturalitate, tineret si voluntariat. Acestea se vor regasi in actiuni de tipul sesiunilor de instruire, organizarea unui targ de oferte de voluntariat, ateliere creative si de recilcare, activitati de socializare, cursuri de dezvoltare personala, si altele.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.