Aradul cauta constructor pentru Centrul de Educare in Protectia Mediului de la Casoaia

Aradul cauta constructor pentru Centrul de Educare in Protectia Mediului de la Casoaia
Aradul cauta constructor pentru Centrul de Educare in Protectia Mediului de la Casoaia

Centrul Cultural Judetean cauta un constructor pentru un centru care sa deserveasca activitatilor de protectie a mediului. Este vorba de Centrul de Informare si Educare in Protectia Mediului – Green House, pentru care, locatia aleasa este Casoaia. Tinand cont de ce suma de bani s-a estimat pentru acest proiect – peste 900.000 de euro – centrul ar urma sa fie unul foarte bine pus la punct.

La finele lunii ianuarie, alesii judeteni aprobau documentatiile tehnico-economice pentru viitorul Centru de Informare si Educare in Protectia Mediului – Green House, de la Casoaia. Dupa aproximativ o luna, proiectul a si fost scos la licitatie, astfel ca, reprezentantii Centrului Cultural Judetean vor alege in scurt timp un constructor pentru aceste lucrari.

In cifre, investitia a fost estimata la 4,16 milioane de lei, adica 932.792 de lei, din care, constructia efectiva s-ar ridica la peste 650.000 de euro. Centrul ar urma sa fie construit din bani europeni, in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria 2007 – 2013. Acesta este rezultatul final al proiectului „Green House – Infiintarea unui Centru de Informare si Educare in Protectia Mediului”. Proiectul pentru infiintarea centrului este finantat din fonduri europene FEDR – HU RO si partial din bugetul Consiliului Judetean Arad. Partener pe partea maghiara este Mako Varos Onkormanyzata, in calitate de lider de proiect.

In centru ar urma sa fie organizate actiuni de interes in domeniul educatiei si mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente