Comisia Europeana: “Taxe ecologice si protectia la inundatii, masuri de redresare economica”

Comisia Europeana: "Taxe ecologice si protectia la inundatii, masuri de redresare economica"
Comisia Europeana: “Taxe ecologice si protectia la inundatii, masuri de redresare economica”

Politica de mediu poate impulsiona cresterea economica prin mai multe masuri de protectie impotriva inundatiilor si prin tranzitia catre taxe mai ecologice, conform unor studii publicate astazi de Comisia Europeana.

Diminuarea taxarii fortei de munca si reorientarea acesteia catre poluare ar putea genera venituri de 35 miliarde euro in 2016, putand ajunge la 101 miliarde de euro in 2025, conform datelor colectate din 12 state membre ale Uniunii Europene (UE), iar o masura in acest sens poate fi marirea taxelor pentru poluarea apei si a aerului.

In urma rezultatelor studiilor, veniturile potentiale generate variaza intre peste 1% din PIB/an si putin peste 2,5% din PIB/an in 2025, in functie de statul membru in cauza.

“Realizarea de investitii in masuri de prevenire a inundatiilor este o masura eficienta, al carei cost mediu este de aproximativ 6 pana la 8 ori mai mic decat costul daunelor provocate”, conform studiului.

Concluziile studiilor urmeaza sa fie integrate in semestrul european, un mecanism instituit in 2010 pentru a imbunatati coordonarea politicilor economice ale tarilor UE.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente