Solicitare de anulare a unor autorizatii de mediu pentru Chevron, judecata de magistratii ieseni

Solicitare de anulare a unor autorizatii de mediu pentru Chevron, judecata de magistratii ieseni
Solicitare de anulare a unor autorizatii de mediu pentru Chevron, judecata de magistratii ieseni

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis luni stramutarea dosarului in care reprezentantii Grupului de Initiativa al Societatii Civile (GISC) Barlad au solicitat suspendarea executarii autorizatiei de mediu acordata de Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui pentru explorarea gazelor de sist pe trei perimetre din judet: Popeni 1A, in comuna Gagesti, Silistea 1A, in comuna Pungesti, si Paltinis 1A, in comuna Bacesti.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Iasi. Membrii GISC au invocat in cererea de stramutare practica neunitara a judecatorilor vasluieni care au dat decizii diferite in unele procese legate de interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist in unele comune ale judetului.

Astfel, unii magistrati au considerat gazele de sist resurse de interes national si au dat castig de cauza Prefecturii Vaslui, iar altii au motivat deciziile luate in favoarea consiliilor locale, spunand ca termenul de ‘gaze de sist’ nu se regaseste in legislatia de specialitate, resursa fiind considerata ca apartinand comunitatilor locale.

Pe raza judetului Vaslui au adoptat hotarari privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist un numar de 15 consilii locale din comunele: Alexandru Vlahuta, Bacani, Coroiesti, Dumesti, Gherghesti, Gagesti, Murgeni, Perieni, Pochidia, Pogana, Puiesti, Pungesti, Suletea, Vinderei si Tutova, toate fiind atacate la instanta. Opt dosare au fost castigate la instanta de fond de Institutia Prefectului Judetul Vaslui, acestea ramanand irevocabile, un dosar a fost castigat la instanta de fond de Institutia Prefectului Judetul Vaslui si a fost formulat recurs de catre Consiliul Local Bacani, trei dosare se afla pe rolul Tribunalului Vaslui, iar trei dosare se afla pe rolul Curtii de Apel Iasi, in recursurile formulate de Institutia Prefectului, care pierduse in prima faza procesele.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente